"Hypotiazide" diureticum.Instructies voor gebruik - Volksgeneeskunde (2023)

hypothiazide - diuretische tabletten, die vaak worden voorgeschreven aan patiënten met hoge bloeddruk en soms drinken van oedeem. Hieronder vindt u instructies voor het gebruik van dit geneesmiddel, geschreven in gemakkelijk te begrijpen taal. Bestudeer de indicaties voor gebruik, contra-indicaties en bijwerkingen. Het artikel vergelijkt hypothiazide en andere populaire diuretica - indapamide (Arifon), furosemide (Lasix). Lees en begrijp welk diureticum het beste voor u is Ontdek hoe u Hypothiazide correct inneemt: 's ochtends of' s avonds, voor of na de maaltijd, wat is de optimale dosis en hoeveel dagen duurt de behandeling. Hieronder wordt het gebruik van dit geneesmiddel beschreven om hoge bloeddruk onder controle te houden.

Drugskaart

Fabrikant Quinoin Pharmaceutical (Hongarije)
Farmacologische groep Geneesmiddel diureticum (diureticum).
Werkzame stof Hydrochlorothiazide
De vorm van uitgifte Tabletten van 25 en 100 mg

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (1)

Contra-indicaties

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (2)

De "hypotiazide" diureticum heeft een aantal contra -indicaties.Allereerst is het de individuele gevoeligheid voor de samenstellende componenten van het medicijn.Voorschrijven ook geen remedie voor urinestroomovertredingen.Ernstige vormen van nier- en leverfalen zijn de reden voor de diuretische afschaffing.Bovendien is het medicijn met een hoog niveau van kalium, natrium en magnesium in het lichaam gecontra -indiceerd.Hetzelfde geldt voor patiënten met de ziekte van Addison.

Hoe neemt u hypothiazide in?

Hypoiazide moet voor een lange tijd, elke dag, worden genomen totdat uw arts besluit dat u dit medicijn kunt stoppen of met een ander medicijn kunt veranderen.Neem de tablets dagelijks, een of meer keer per dag, zoals voorgeschreven door uw arts.Neem geen pauzes in behandeling op eigen initiatief.Meestal wordt het niet voorgeschreven om dit medicijn 's avonds te drinken, zodat de patiënt' s nachts niet wakker hoeft te worden om naar het toilet te gaan.Maar uw arts kan om een ​​bepaalde reden beslissen dat u 's nachts hypotiazide moet nemen.

Het komt zelden voor dat hypothiazide wordt voorgeschreven voor korte kuren. Dit geneesmiddel is bedoeld voor langdurig gebruik. In de regel moet het tot het einde van zijn leven worden gedronken, als de patiënt geen ernstige bijwerkingen ervaart. Merk op dat diuretica geen invloed hebben op de oorzaken van hypertensie en oedeem, maar slechts tijdelijk de symptomen verminderen. Als de bloeddruk normaliseert, de zwelling afneemt of volledig verdwijnt, is dit geen reden om te weigeren hypothiazidetabletten in te nemen. Blijf elke dag uw voorgeschreven medicatie innemen, ongeacht uw bloeddrukmetingen. Als u de dosis wilt verlagen of medicatie wilt stoppen, neem dan contact op met uw arts.

Dosering en administratie

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (3)
Tabletten moeten na de maaltijd worden ingenomen met een matige hoeveelheid vloeistof.De volgende zijn de gemiddelde doses van het volwassen medicijn:

 1. In het geval van hoge bloeddruk wordt 25-50 mg actieve stof per dosis voorgeschreven.De dagelijkse norm is niet meer dan 100 mg.De duur van de cursus is 3 weken.
 2. In het geval van toepassing van oedeem, is de dosis 25-100 mg stof. Gebruik eenmaal per dag of 2 dagen.
 3. Neem bij de oorsprong van diabetes insipidus 50-150 mg per dag.

Bij het voorschrijven van het medicijn aan kinderen berekent de kinderarts de dosis op basis van 1-2 mg per kilogram van het gewicht van het kind.

Gebruiksaanwijzing

Farmacologische actie Hypoiazide is een diuretisch medicijn dat tot de diuretica van de thiazide behoort.Stimuleert de nieren om meer vloeistof en zout uit te scheiden.Dit verlaagt de bloeddruk en vermindert de zwelling.Helaas verliest het lichaam, samen met overtollig natrium, ook kalium en magnesium.Maar hypotiazide vermindert calciumuitscheiding in de urine.Dit is een voordeel voor middelbare en oudere vrouwen die een verhoogd risico op osteoporose hebben.
Farmacokinetiek Het diuretische effect treedt 2-4 uur na de toediening van hypotiazidetabletten op.Elke dosis van dit medicijn duurt 6-12 uur.De actieve stofhydrochlorothiazide wordt uitgescheiden uit het lichaam, voornamelijk door de nieren, en niet door de lever.
Gebruiksaanwijzingen Hypertensie (hoge bloeddruk) - In de regel, niet alleen, maar samen met andere medicijnen die geen diuretica zijn.Oedeem veroorzaakt door verschillende oorzaken: hartfalen, acute glomerulonefritis, chronisch nierfalen, premenstrueel syndroom, behandeling met corticosteroïden.Hypoiazide vermindert calciumuitscheiding in de urine.Vanwege dit feit helpt het de vorming van bepaalde soorten stenen in het genito-urinaire kanaal te voorkomen.
Contra -indicaties Allergie voor Hydrochlorothiazide of hulpstoffen die deel uitmaken van tabletten.Allergie voor sulfonamiden.Nierziekte die de urinestroom stopt.Serieuze nierfalen - Creatininegealing onder 30 ml/min.Ernstige leverfalen.Verlaag het niveau van kalium of natrium in het bloed.Overtollig calcium in het bloed.Patiënten met levercirrose, jicht, diabetes en ouderen kunnen hypotiazide nemen, maar u moet voorzichtig zijn om het regelmatig te nemenANALYSEbloed voorgeschreven door een arts.
Speciale instructies Doe periodiek bloedtesten voor natrium, glucose, creatinine en andere dingen die uw arts belangrijk vindt.Als uw testresultaten verslechteren, praat dan met uw arts over het veranderen van hypotiazidetabletten, zoals indapamide.Eet groene groenten en drink kruidenthee om je lichaam vol kalium te houden.Beginnen met het innemen van het hypotiazide-medicijn, onthouden van het besturen van transport en gevaarlijke mechanismen gedurende 2-7 dagen.U kunt opnieuw leiden wanneer u zeker weet dat u de behandeling goed verdraagt, er is geen vermoeidheid, geen zwakte.
dosering Hypothiazide moet in de minimale dosis worden ingenomen, wat voldoende zal zijn om de bloeddruk te verlagen en zwelling te verminderen. De arts kiest individueel de aanvangsdosis en verlaagt of verhoogt deze na verloop van tijd, afhankelijk van de resultaten van de behandeling. Bij hoge bloeddruk kunt u Hypothiazide 25-50 mg per dag voorschrijven, maar het is beter om 12,5 mg per dag samen met andere niet-diuretica in te nemen. De bloeddruk begint na 3-4 dagen te dalen en het maximale effect treedt op na 3-4 weken. Van oedeem wordt hypothiazide meestal voorgeschreven bij 25-100 mg per dag.
Bijwerkingen Aan het begin van de behandeling met hypotiazide -tabletten kunnen optredenhoofdpijn, duizeligheid of maagklachten totdat het lichaam eraan went. Typische bijwerkingen zijn zwakte, vermoeidheid, constipatie, verhoogde gevoeligheid van de huid voor zonlicht. Er kunnen allergische reacties zijn op de werkzame stof van het geneesmiddel Hypothiazide of zijn hulpcomponenten. Dit medicijn heeft een negatieve invloed op het metabolisme, vooral bij een dosis van 25 mg per dag en meer. De resultaten van bloedonderzoeken voor suiker, urinezuur, creatinine, kalium kunnen verslechteren. Door uitdroging en gebrek aan natrium in het bloed zijn spierkrampen of hartritmestoornissen mogelijk. Dit zijn zeldzame maar ernstige bijwerkingen die onmiddellijke medische aandacht vereisen.
taaken borstvoeding De actieve stof van het hypotiazide -medicijn kruist de placenta -barrière en beïnvloedt de foetus.Het gebruik van deze tabletten in het eerste trimester van de zwangerschap is gecontra -indiceerd.In het tweede en derde trimester van de zwangerschap worden ze af en toe voorgeschreven in ernstige gevallen, als de arts besluit dat het voordeel voor de moeder groter is dan het risico op foetus en/of kind.Neem geen hypotiazide en andere diuretische geneesmiddelen tijdens de zwangerschap op eigen initiatief!Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt.Zie ook het artikel "Hypertensie bij zwangere vrouwen".Hydrochlorothiazide gaat in moedermelk.Daarom is behandeling met hypotiazide -tabletten niet compatibel met borstvoeding.
Interactie met andere medicijnen Hypothiazide wordt vaak samen met andere bloeddrukmedicatie voorgeschreven om de effectiviteit ervan te vergroten. Het kan echter hypotensie veroorzaken. Hypothiazide kan een negatieve wisselwerking hebben met hartglycosiden, amiodaron, corticosteroïden, insuline en diabetespillen, NSAID's, antidepressiva. De bovenstaande lijst met geneesmiddelinteracties is niet volledig. Lees voor meer informatie de officiële gebruiksaanwijzing en overleg ook met uw arts. Vertel uw arts over alle medicijnen, voedingssupplementen en kruiden die u gebruikt, zodat zij rekening kunnen houden met hun mogelijke interactie met hypothiazide.
overdosis Een overdosis hypothiazide-tabletten is dodelijk, omdat het uitdroging veroorzaakt, evenals een tekort aan elektrolyten - kalium, magnesium en andere. De symptomen zijn: arteriële hypotensie, hartritmestoornissen, zwakte, duizeligheid, flauwvallen, misselijkheid, braken, dorst, kuitspierkrampen, verminderde of volledige stopzetting van de urine. U moet dringend een ambulance bellen. Giet voor haar aankomst enkele liters water in de maag van de patiënt, wek vervolgens braken op en geef actieve kool. Je moet veel drinken. Het kan elektrolytpoeders oplossen die in een apotheek worden verkocht of op zijn minst tafelzout. De artsen zullen bij aankomst beslissen of het nodig is om de patiënt op te nemen op de intensive care.behandeling.
De vorm van uitgifte Wit of bijna witte ronde platte tabletten.Aan de ene kant hebben ze een "H" -gravure en aan de andere kant - een risico, zodat het handiger is om te delen.
Voorwaarden en opslagomstandigheden Bewaar op een donkere plaats, buiten het bereik van kinderen, bij een temperatuur die niet groter is dan 25 ° C.Geldigheidsperiode - 5 jaar.Niet te gebruiken na de vervaldatum die op de verpakking staat.
Structuur De werkzame stof is hydrochloorthiazide 25 of 100 mg. Hulpstoffen - magnesiumstearaat, talk, gelatine, maïszetmeel, lactosemonohydraat.
Wij adviseren: Kanker van de wervelkolom als oorzaak van rugpijn

Samen met de hypotiazide -geneeskunde is ook op zoek naar:

 • Veroshpiron
 • Indapamide
 • furosemide
 • bisoprolol

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hieronder volgen antwoorden op vragen over het medicijn Hypothiazide die vaak van patiënten komen.

Hypothiazide of indapamide: wat is beter?

In Russisch -brekende landen wordt van oudsher aangenomen dat hypotiazide de bloeddruk meer verlaagt dan indapamide, hoewel het meer bijwerkingen veroorzaakt.In maart 2020 werd een artikel in het Engels gepubliceerd in het geautoriseerde Hypertension Magazine, waaruit blijkt dat indapamide de bloeddruk zelfs beter verlaagt dan hypotiazide.De auteurs van het artikel analyseerden de resultaten van 14 medische studies die in verschillende jaren werden uitgevoerd.Al deze onderzoeken hebben hypotiazide en indapamide vergeleken.Van indapamide is aangetoond dat u 5 mm Hg bloeddrukindicatoren kunt krijgen.De kunst.kleiner dan hypotiazide.

Indapamide is dus beter dan hypothiazide, niet alleen wat betreft de frequentie van bijwerkingen, maar ook wat betreft de effectiviteit bij de behandeling van hypertensie. Misschien is hypothiazide beter dan indapamide om te helpen bij oedeem. Als u zich zorgen maakt over de bijwerkingen van hypothiazidetabletten, de verslechtering van de resultaten van bloedonderzoeken voor suiker, urinezuur of creatinine, overleg dan met uw arts over het vervangen van uw huidige diuretica door indapamide. Voor mensen die goed worden behandeld met hydrochloorthiazide voor hypertensie of oedeem en die zich geen zorgen maken over bijwerkingen, is er geen reden om van het ene medicijn op het andere over te stappen.

Hypothiazide of furosemide: wat is beter?

Er kan niet worden gezegd dat hypothiazide beter is dan furosemide of vice versa, omdat het totaal verschillende medicijnen zijn. Furosemide is veel sterker dan hypothiazide, maar veroorzaakt ernstigere bijwerkingen. Hypothiazide wordt vaak voorgeschreven aan patiënten met hoge bloeddruk om dagelijks in te nemen. Een bekwame arts zal furosemide niet voor dagelijks gebruik voorschrijven bij hoge bloeddruk omdat er vrijwel zeker bijwerkingen zullen optreden.

Sommige patiënten nemen af ​​en toe furosemide wanneer ze snel de druk in een hypertensieve crisis moeten verlagen.Zelfs voor dergelijke situaties zijn er veiliger en effectievere medicijnen dan deze diureticum.Lees het artikel "Hypertensieve Crisis: Emergency Care" voor meer informatie.Het is niet raadzaam om elke dag furosemid te nemen, tenzij hypertensie gecompliceerd is door hartfalen en oedeem.Het gebruik van furosemide voor zelfmedicatie veroorzaakt ernstige bijwerkingen.U kunt hun beschrijvingen vinden in de beoordelingen die de getroffen mensen achterlaten op de forums in het Russisch.

Voor patiënten met hartfalen wordt furosemide voorgeschreven in gevallen waarin hypotiazide en andere zwakke diuretische geneesmiddelen niet langer helpen.Het is noodzakelijk om te proberen de zwakste diureticum in de minimale dosis aan te pakken, wat voldoende blijkt te zijn om de patiënt goed te laten voelen.Hypiazide is het eerste keuze medicijn, niet de furosemide.Nu vervangt Torasemid (diuver) medicijn furosemide bij de behandeling van oedeem veroorzaakt door hartfalen en andere oorzaken.Furosemide blijft een populaire remedie voor de accumulatie van vloeistof in de buikholte bij levercirrose.

Review-URI

De meeste patiënten bevestigen het effectieve diuretische effect van hypotiazide, inclusief bij de behandeling van oedeem bij zwangere vrouwen.IN DE

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (4)
Bij de behandeling van hartaandoeningen en hoge bloeddruk geeft de toediening van het medicijn een beter zichtbaar resultaat wanneer het wordt gecombineerd met andere diuretica.

We raden aan: de symptomen van een allergie voor lipiden, hoe de jeuk te verbeteren

In een van de recensies meldt de auteur de vorming van nierstenen, die werd veroorzaakt door het gebruik van het medicijn gedurende meerdere jaren. Als de meest voorkomende bijwerkingen van het gebruik van het medicijn, noemen patiënten algemene zwakte en traagheid van reacties, waardoor problemen met autorijden optreden.

U kunt aan het einde van het artikel nog meer beoordelingen lezen over het gebruik van Hypatiazid.

Speciale instructies

Natuurlijk vereist lange -termijn diuretische therapie regelmatig monitoring van indicatoren die de staat van water- en elektrolytbalans karakteriseren.Patiënten met de volgende pathologieën worden blootgesteld aan risico:

 • ziekten van het cardiovasculaire systeem;
 • stoornissen in het functioneren van het leversysteem;
 • veranderingen in de water-elektrolytenbalans (spierzwakte, droge mond,spierpijn, lethargie, dorst, oligurie, hypotensie, tachycardie, epileptische aanvallen, rusteloosheid,slaperigheid, aandoeningen van het spijsverteringskanaal).

Het is mogelijk om hypokaliamia te vermijden wanneer u speciaal neemtkaliumsparende medicijnenen nalevingeetpatroonmet het gebruik van voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium (groenten, fruit). Tijdens behandeling met thiazidediuretica wordt vaak een verhoogde uitscheiding van magnesium door het niersysteem waargenomen. Pathologie van het niersysteem vereist verplichte controle over de klaringssnelheidCreatinine. Gepredisponeerde patiënten kunnen aanwezig zijncumulatief effecten ontwikkelenstikstof. Bij oligurie wordt een optie met afschaffing van hypothiazide overwogen.

In het geval van pathologie van het leversysteem wordt een thiazidediureticum met de nodige voorzichtigheid voorgeschreven, omdat. zelfs kleine schommelingen in de vocht- en elektrolytenbalans kunnen het niveau beïnvloedenammoniumVbloeden induceert lever coma.Hypotiazide kan een toename vanbilirubinein bloed. Met ernstigeCoronaire en cerebrale scleroseVereist meer aandacht voor de toestand van de patiënt.

Toediening van thiazidegeneesmiddelen beïnvloedt de glucosetolerantie. Met latente en manifeste vormen van diabetes tegen de achtergrond van langdurige diuretische therapie, kan het nodig zijn om de indicatoren te beheersen.metabolismekoolhydraten, wat wordt verklaard door de noodzaak om de dosis hypoglycemische geneesmiddelen aan te passen. Patiënten met een tekortmetabolisme zuur uricvereist speciale controle. Zelden, tegen de achtergrond van langdurig gebruik van het diureticum hypothiazide, zijn er veranderingen in het functioneren van de bijschildklieren, wat gepaard gaat methypofosfatemieEnhypercalciëmie. Thiazidevormen van diuretica kunnen het niveau van het element jodium, dat zich aan serumeiwitten kan binden, verlagen zonder de werking van de schildklier te beïnvloeden. Bij patiënten met glucose-intolerantie zijn er vaak klachten over de werking van het spijsverteringskanaal. Het medicijn beïnvloedt het vermogen om een ​​voertuig te besturen en verschillende soorten werk uit te voeren waarvoor mogelijk meer aandacht van de patiënt vereist is.

Gebruik tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap in het eerste trimester is het medicijn "hypotiazide" gecontra -indiceerd vanwege de aanwezigheid van de actieve component van hydrochlorothiazide in zijn samenstelling.Als het mogelijke voordeel voor de moeder groter is dan het risico van de gezondheid van de foetus, is de benoeming van dit medicijn toegestaan ​​in het 2e en 3e kwartaal.Dit wordt bevestigd door beoordelingen en instructies voor de hypotiazide -remedie.

De werkzame stof in "Hypothiazide" kan de placentabarrière passeren, wat kan leiden tot de ontwikkeling van trombocytopenie, geelzucht en andere gevolgen bij pasgeborenen. Tijdens het geven van borstvoeding wordt het actieve ingrediënt uitgescheiden met melk; onderbreking van de borstvoeding is noodzakelijk als het nodig is om een ​​diureticum te nemen.

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (5)

Mogelijke bijwerkingen

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (6)
Met hoge doses hypotiazide kunnen bijwerkingen optreden.
Hypoiazide -middelen veroorzaken bijwerkingen wanneer de aanbevolen dosis tabletten worden overschreden, evenals in het geval van een specifieke lichaamsreactie op de actieve componenten van het medicijn.Reacties ongewenst na het gebruik van een diuretisch medicijn omvatten het volgende:

 • schending van denkprocessen;
 • spierkrampen;
 • verhoogde emotionele prikkelbaarheid;
 • gevoel van droogheid in de mond;
 • zeven;
 • emotionele instabiliteit;
 • allergische reacties van verschillende ernst;
 • schending van de potentie;
 • anafylactische shock;
 • misselijkheid, braken;
 • verhoogde vermoeidheid en algemene zwakte;
 • defecte stoel;
 • hoofdpijn;
 • netelroos;
 • visuele tekort;
 • duizeligheid;
 • hartritmestoornissen.

Als er ernstige bijwerkingen optreden, stop dan met het gebruik van het medicijn en raadpleeg een arts.

Kenmerken van gebruik

Zwanger en borstvoeding

Het diureticum "Hypothiazide" tijdens de zwangerschap kan niet worden gebruikt. Dit geldt vooral voor het eerste trimester van de geboorte.Op middellange en late termijn kunnen tabletten worden ingenomen als het verwachte voordeel voor de moeder opweegt tegen het waarschijnlijke risico voor het kind..Dit komt door de eigenschap van de "hypotiazide" om het volume bloed dat in het lichaam circuleert te verminderen.Als gevolg hiervan is er een gebrek aan zuurstof aan de foetus, wat leidt tot onomkeerbare gevolgen voor het kind.Gebruik het medicijn indien nodig tijdens het geven van borstvoeding, het kind wordt aanbevolen om over te dragen naar kunstmatige voeding.Dit komt door het vermogen van Hydrochlorothiazide om moedermelk binnen te gaan.

Voor kinderen en oude mensen

Behandeling met het medicijn bij ouderen moet worden uitgevoerd onder toezicht van artsen.
Het diuretische medicijn "hypotiazide" wordt gebruikt in kindergeneeskunde.Het wordt echter aanbevolen om het aan kinderen gedurende 3 jaar voor te schrijven.Dit wordt verklaard door het ontbreken van gegevens over de verdraagbaarheid en veiligheid van het babygeneesmiddel.Voor jonge kinderen is het ook moeilijk om de noodzakelijke dosis te berekenen en het verlies van bruikbare sporenelementen te berekenen.De behandeling van oudere patiënten met behulp van hypotiazide wordt aanbevolen om in een ziekenhuisomgeving te worden uitgevoerd.In dit geval moet de dagelijkse dosis minimaal zijn.Dit komt door een sterk diuretisch effect.Het ongecontroleerde gebruik van het medicijn door ouderen veroorzaakt bijwerkingen van het lichaam en complicaties.

Afvallen

In aanwezigheid van overtollig gewicht bij patiënten is er een schending van de afgifte van overtollige vloeistof uit het lichaam.Volgens statistieken zijn vette mensen vatbaarder dan anderen om te klagen over hoge bloeddruk en hartaandoeningen.Om deze redenen worden diuretica toegevoegd aan de medicijnlijst van de arts.Artsen bevelen echter niet het gebruik van "hypotiazide" aan voor gewichtsverlies.Dit komt door een uitgesproken effect, dat binnen 1-2 uur na toediening verschijnt.VoorAfslankenHet moet vrij vaak en in hoge doses worden ingenomen.Dit zit vol met een schending van het evenwicht tussen stoffen en sporenelementen.Het resultaat zijn complicaties en algemene gezondheidsproblemen.

Kinderen, tijdens zwangerschap en borstvoeding

Het gebruik van het medicijn in het eerste trimester van de zwangerschap is gecontra -indiceerd.In het 1e en 2e trimester van de zwangerschap is het gebruik van het medicijn alleen mogelijk als het gewenste voordeel voor de moeder het potentiële risico voor de foetus overschrijdt.Hydrochlorothiazide kruist de placentale barrière.

Er bestaat gevaar voor foetale of neonatale geelzucht, trombocytopenie en andere gevolgen. Het geneesmiddel wordt uitgescheiden in de moedermelk. Indien nodig moet het gebruik van het medicijn tijdens de borstvoeding besluiten om te stoppen met borstvoeding.

Gebruik bij kinderen

Gecontra-indiceerd voor kinderen jonger dan 3 jaar (voor vaste doseringsvorm - tabletten).

Werkingsmechanisme

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (7)
Diuretica helpen de bloeddruk te verlagen door overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen.
"Hypothiazide" heeft 2 functies: het verwijdert overtollig vocht en bevordert de afgifte van schadelijk natrium en chloor uit het lichaam. Hydrochloorthiazide vermindert de reabsorptie van natrium- en chloride-ionen in de niertubuli. Het nadeel van gebruik is de uitscheiding van bruikbare kaliumionen, wat leidt tot een tekort aan sporenelementen. Het voordeel van "Hypothiazide" is het ontbreken van afhankelijkheid van de werkzame stof. Als gevolg hiervan neemt het effect van het gebruik van het medicijn niet af.

Wij raden aan: Therapeutisch dieet voor eczeem - menuvoorbeelden

Geneesmiddelinteracties

Het gebruik van antihypertensiva kan een correctie van het doseringsregime van Hypothiazide vereisen, tk. drugs kunnen elkaars werking versterken. Een toename van de lithiumtoxiciteit en een afname van de renale klaring zijn gemeld tijdens behandeling met lithiumzouten.

Hypomagienesemie en hypokaliamia, die optreden tegen het gebruik van diuretica, kunnen het toxische effect van digitaal vergroten, waarmee rekening moet worden gehouden wanneer digoxine en andere hartglycosiden worden toegediend.

Het risico op aritmie geassocieerd met hippopotasemie neemt aanzienlijk toe wanneer amiodaron wordt toegediend.Hyperglykemie en verminderde effectiviteit van orale vormen van hypoglycemische geneesmiddelen worden geregistreerd wanneer hypotiazide wordt gegeven.Kaliumuitscheiding wordt verhoogd bij het toedienen van corticosteroïden.

Geneesmiddelen uit de NSAID-groep kunnen de effectiviteit van diuretica verminderen en het hypotensieve effect van thiaziden onderdrukken. Het is mogelijk om de effectiviteit van spierverslappers (niet-depolariserende vormen) te vergroten. Het hypotensieve orthostatische effect wordt aanzienlijk verbeterd door het gebruik van barbituraten, ethanol, opioïde analgetica. Cholestyramine kan de absorptiesnelheid van hypothiazide verminderen.

Het risico op toxische effecten van amantadine neemt toe, tk. Hydrochloorthiazide vermindert de klaring, waardoor de concentratie van amantadine in het bloedplasma toeneemt. Tijdelijke stopzetting van het thiazidediureticum is noodzakelijk voordat tests worden uitgevoerd die de functionele toestand van de bijschildklieren karakteriseren.

De prijs van hypotiazide, waar te kopen

De kosten van het medicijn zijn relatief laag en variëren in kleine marges, afhankelijk van de hoeveelheid werkzame stof, het apothekennetwerk en de regio. De gemiddelde prijs van hypothiazide in Rusland is 100 roebel.

 • Internetapotheken in Rusland
 • Internetapotheken in Oekraïne
 • Kazachstan Kazachstan Internet Apotheken

Hallo

Apotheek dialoog

Laat meer zien

Apotheek24

Pani Apteka

Geef meer weer

Hoge bloeddruk behandelen met diuretica

Tijdens de behandeling moeten patiënten regelmatig worden getest om het niveau van belangrijke stoffen in het bloed te controleren. Het is ook noodzakelijk om veranderingen in de bloeddruk en de werking van het urinestelsel te controleren. Wanneer er verschillende complicaties optreden, moet u stoppen met het innemen van de pillen en een arts raadplegen.

Als hypotiazide wordt voorgeschreven als onderdeel van complexe therapie met andere hypertensieve medicijnen, dan moet u de juiste dosis kiezen.Hoewel medicijnen compatibel zijn, kan hun gelijktijdige gebruik een plotselinge druk in druk en instorting veroorzaken.Het wordt niet aanbevolen om hypotiazide te associëren met ontstekingsremmende geneesmiddelen, omdat het diuretische effect aanzienlijk kleiner kan zijn dan nodig.Bij het gebruik van het medicijn ten opzichte van patiënten met diabetes zijn reguliere bloedglucosespiegels vereist.

Met een mogelijke overdosis

In case of overdose, the following symptoms may occur: due to rapid loss of fluid and electrolytes, tachycardia, decreased blood pressure, shock, weakness, confusion, dizziness, pain in the muscles, fatigue, nausea, vomiting, thirst, polyuria, polyuria of Anuria.

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (8)

In geval van overdosering is het noodzakelijk braken op te wekken, de maag te wassen en vervolgens actieve kool in te nemen. Monitoring van de waterstatus en elektrolytenbalans (vooral serumkalium) en nierfunctie is noodzakelijk totdat normale waarden zijn vastgesteld. Er is geen specifiek tegengif.

Wat helpt "Hypothiazide" -tabletten is voor velen van belang.

De algemene kenmerken van het medicijn

Hypothiazide-tabletten zijn een synthetisch diureticum. Het medicijn versnelt het proces van het verwijderen van chloor en natrium uit het lichaam. Het wordt geproduceerd in verschillende doses - 25 of 100 mg.

Het belangrijkste actieve bestanddeel van het medicijn is hydrochloorthiazide. Het wordt niet volledig, maar snel geabsorbeerd uit het maagdarmkanaal, terwijl de werking 6 tot 12 uur aanhoudt.

Eén tablet Hypothiazide 25 mg bevat 25 mg hydrochloorthiazide, respectievelijk één tablet Hypothiazide 100 bevat 100 mg.

Hulpstoffen van deze tabletten zijn lactose, magnesiumstearaat, maïszetmeel, gelatine.

Hypoiazide heeft, naast de diuretische werking, een hypotensief effect.Dit medicijn heeft geen effect op de normale bloeddruk.

Let op!Bij langdurig gebruik nemen de diuretische eigenschappen van hypotiazide niet af.

Gebruiksaanwijzingen

Het medicijn Hypothiazide wordt voorgeschreven voor de volgende ziekten en aandoeningen:

 • hypertensie;
 • chronisch hartfalen
 • zwelling;
 • een staat van premenstruele spanning;
 • chronische nierziekte;
 • nefrotisch syndroom;
 • Glomerulonefritis.

Hypothiazide wordt ook voorgeschreven wanneer corticosteroïden worden ingenomen, evenals om polyurie bij nefrogene diabetes onder controle te houden.

Diuretic „Hipotiazidă”. Instructiuni de utilizare - Medicina populara (9)
Hypiazide wordt gebruikt om oedeem te elimineren bij congestief hartfalen, levercirrose met ascites, premenstrueel syndroom.

Soms worden deze tabletten aanbevolen om de vorming van stenen in de urinewegen te voorkomen bij patiënten die vatbaar zijn voor deze aandoening.

Samenstelling en vorm van release

Het medicijn "hypotiazide" is een diureticum.De farmacologische groep is diuretica.Buiten zijn het witte of grijze tabletten.Ze zijn rond en enigszins afgevlakt in vorm.Aan de ene kant van de pil is er aan de andere kant een lijn - de inscriptie "H".Het actieve ingrediënt is hydrochlorothiazide.Het medicijn heeft 2 doses - elk 100 en 25 mg."Hypothiazide" wordt geproduceerd in een kartonnen doos met 20 tabletten. Componenten omvatten ook:

Voer uw druk in

Verplaats de schuifregelaars

120

pe

80

De stof in de tablet Functies uitgevoerd
magnesium stearaat Fungeert als een verdikkingsmiddel om de tablet in vorm te houden.Het fungeert ook als een samentrekkende.
Talk Gebruikt als vulmiddel als verdikkingsmiddel. Geeft de tablet een glanzende glans.
gelatine Biedt een gemakkelijke oplossing van componenten in water.
Maïszetmeel Het geeft de tabletten de nodige massa en bindt de componenten aan elkaar.
Lactose monohydraat Pillenvuller, gebruikt als suikervervanger.

analogen

In het netwerk van apotheken kunt u een aantal structurele analogen (synoniemen) van hypothiazide vinden die dezelfde werkzame stof bevatten:

 • Hydrochlorothiazide (tabel);
 • Hydrochloorthiazide-Werte; (hoofdletters);
 • Dicloiazid (tabel);
 • Apo-triazide (tabel);
 • Hydrochlorothiazide (tabel);
 • Hydrochlorothiazide SAR (tabel);
 • Er is ook een analoog van hypotiazide, die een soortgelijk effect heeft, maar een andere chemische samenstelling heeft - cyclometiazide (tabel)

Gebaseerd op het materiaal op de website: https://www.tiensmed.ru/news/gipothiazid-ab1.html

Compatibiliteit met andere medicijnen

Als andere medicijnen parallel aan hypotiazide worden genomen, moet u zich vertrouwd maken met hoe de eerste interactie heeft met andere tabletten of oplossingen.

Het is verboden hypothiazide te combineren met:

 • barbituraten;
 • antidepressiva;
 • alcohol.

Door hypothiazide gelijktijdig toe te dienen met spierverslappers (niet-depolarisatoren) kan het effect van laatstgenoemde worden versterkt.

Bij het gebruik van medicijnen voor jichtbehandeling moet hun dosis worden aangepast, omdat het belangrijkste actieve ingrediënt van hypotiazide het niveau van urinezuur in het serum kan verhogen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 08/04/2023

Views: 5860

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.