Insectendruppels van teken en vlooien voor katten en honden van 2 tot 4 kg vanaf 146 r. (2023)

Product beschrijving

Insectendruppels van teken en vlooien voor katten en honden van 2 tot 4 kg

Insectenis een effectieve bescherming tegen parasieten voor een zacht prijsje.

Insectale preparaten maken gebruik van moderne ontwikkelingen van de wereldwijde diergeneeskunde, waardoor ze zeer effectief en veilig zijn.

Kwaliteit:

- de basis van medicijnen is fipronil, de meest effectieve en

veilige werkzame stof tegen vlooien en teken;

- pyriproxyfen, dat deel uitmaakt van de samenstelling, vernietigt eieren en larven

parasieten en vermindert daardoor het risico op herinfectie;

- Insectenpreparaten zijn goedgekeurd voor gebruik bij katten en honden

alle rassen.

Gemak:

- verschillende toepassingsvormen (schoftdruppels, halsbanden);

- stelt u in staat om de meest bekende methode van bescherming tegen parasieten te kiezen;

- handige dosering afhankelijk van het gewicht van het dier.

Winstgevende prijs:

- de prijs van insectenpreparaten is aanzienlijk lager dan die van buitenlandse analogen.

Insectendruppels worden gebruikt om ectoparasieten van honden en katten te bestrijden. Toewijzen aan honden en katten vanaf 3 maanden oud met entomose, otodectose, notoedrosis, sarcoptesschurft en ixodide teken. Insectendruppels worden bij dieren gebruikt door druppel ("spot on") op de huid aan te brengen. Het medicijn, dat het haar scheidt, wordt aangebracht op een droge, intacte huid in de nek, aan de basis van de schedel of tussen de schouderbladen (op plaatsen waar dieren niet kunnen likken).De duur van het beschermende effect van het geneesmiddel na een enkele behandeling van het dier wordt gehandhaafd tegen teken bij honden tot 30 dagen, bij katten - tot 21 dagen, tegen insecten bij honden - tot 2 maanden, bij katten - tot 1,5 maand.

I. Algemene informatie
Handelsnaam van het geneesmiddel: Insektal-spray (Insektal-spray).
Internationale niet-eigendomsnaam: fipronil, pyriproxyfen.

Doseringsvorm: oplossing voor uitwendig gebruik.
Insectenspray als actieve ingrediënten bevat: fipronil - 0,4% en pyriproxyfen - 0,2%, hulpstoffen.

Produceer Insektal-spray verpakt in 100, 150 en 200 ml in polymeerflessen met de juiste capaciteit met opschroefbare plastic doppen, uitgerust met dispensermondstukken.

De houdbaarheid van het medicijn, afhankelijk van de bewaarcondities, is 2 jaar vanaf de productiedatum.
Gebruik Insectenspray niet meer na de vervaldatum.

Bewaar het geneesmiddel in de gesloten verpakking van de fabrikant, op een droge plaats, beschermd tegen direct zonlicht, gescheiden van levensmiddelen en diervoeders, op een afstand van minimaal 1 m van verwarmingstoestellen, bij een temperatuur van min 5 tot 30°C.overS.
Insectenspray moet buiten het bereik van kinderen worden bewaard.
Het ongebruikte geneesmiddel wordt vernietigd in overeenstemming met de vereisten van de wetgeving.

II. Farmacologische eigenschappen
Insectenspray verwijst naar gecombineerde insectoacaricide preparaten. Het heeft een insect-acaricide activiteit tegen preimaginaire en imaginaire ontwikkelingsfasen van vlooien, luizen, schoft, ixodide en sarcoptoïde mijten die parasiteren op honden, katten, sierknaagdieren en vogels.

Werkingsmechanismefipronil, dat deel uitmaakt van het medicijn, is om GABA-afhankelijke receptoren in geleedpotigen te blokkeren, de overdracht van zenuwimpulsen te verstoren, wat leidt tot verlamming en de dood van insecten en teken.

Pyriproxyfen, het verstoren van de hormonale balans van geleedpotigen, veroorzaakt anomalieën in de ontwikkeling en sterilisatie van volwassenen, waardoor het verschijnen van preimaginaire fasen van ectoparasieten wordt voorkomen.

Na het aanbrengen van het medicijn hopen de actieve componenten zich op in het haar, de opperhuid, de haarzakjes en talgklieren van het lichaam van het dier en hebben ze een langdurig contactinsecticide effect. De duur van de beschermende werking na behandeling van het dier blijft: tegen insecten - tot 3 maanden, tegen teken - tot 1 maand.

Insectenspray behoort, afhankelijk van de mate van impact op het dierlijke organisme, tot stoffen met een laag risico (gevarenklasse 4 volgens GOST 12.1.007-76). In de aanbevolen doses heeft het geen lokaal irriterend en sensibiliserend effect; als het in de ogen komt, veroorzaakt het lichte irritatie.
Токсичен для рыб и пчел.

III. Applicatie procedure
Insectenspray wordt gebruikt voor therapeutische en profylactische doeleinden bij entomose, sarcoptoïdose en ixodische teken bij honden, katten, cavia's, hamsters en andere knaagdieren, evenals bij mallofagose en knemidocoptose bij siervogels.

Een contra-indicatie voor het gebruik van Insectal Spray is de individuele overgevoeligheid van het dier voor de componenten van het geneesmiddel. Het medicijn mag niet worden gebruikt bij decoratieve konijnen, ziek met infectieziekten en herstellende dieren, evenals bij puppy's en kittens jonger dan 3 maanden.

Dieren worden buiten behandeld of in een goed geventileerde ruimte met open ramen (ramen), uit de buurt van open vuur, na het verwijderen van kooien met decoratieve vogels uit de kamer en het bedekken van aquaria met vissen.
Om te voorkomen dat het medicijn na de behandeling wordt opgelikt, wordt het dier op een muilkorf of halsband gezet of worden de kaken vastgezet met een lus van vlechtwerk.
Schud voor gebruik de injectieflacon met het medicijn, houd hem verticaal, druk op de spuitkop en richt de aerosoltoorts op het te behandelen oppervlak vanaf een afstand van 20-25 cm.

De dosis van het medicijn, afhankelijk van de conditie van de vacht (veer) hoes, is 1,5 - 3,0 ml per 1 kg dierlijk gewicht. Eén klik op de sproeikop van een fles van 100 of 150 ml levert een dosis van het medicijn gelijk aan 0,125 ml; flessen met een inhoud van 200 ml - 0,5 ml.

Voor de vernietiging van luizen, vlooien, schoft en om de aanhechting van ixodide teken te voorkomenhet hele lichaam van het dier wordt behandeld met een spray tegen de groei van wol, waardoor het licht wordt bevochtigd (bij dieren van langharige rassen wordt de wol met de hand opgetild).
Bedek de ogen van het dier, behandel de oorschelpen en borst, met de vingertoppen (in een handschoen), insectenspray wordt lichtjes rond de ogen en neus gewreven.
Herhaalde behandelingen worden uitgevoerd volgens indicaties, maar niet meer dan 1 keer per maand.

Ixodische teken dodenOp het lichaam van een dier wordt Insectal Spray aangebracht op de teek en op de plaats van aanhechting aan de huid (één druk op de sproeikop). Als de teek binnen 20 minuten niet spontaan verdwijnt, wordt deze voorzichtig met een pincet uitgetrokken en vernietigd.

Wanneer dieren worden aangetast door sarcoptesschurft en notoedroseInsectenspray wordt aangebracht op de aangetaste delen van het lichaam, eerder vrijgemaakt van korstjes, met het vangen van een gezonde borderline-huid tot 1 cm, met een snelheid van 1 ml per 10 cm2het getroffen gebied van het lichaam van het dier, wat wordt bereikt door ongeveer 8 klikken op de sproeikop van een fles van 100 of 150 ml of ongeveer 2 klikken op de sproeikop van een fles van 200 ml.
De behandeling wordt twee tot vier keer uitgevoerd met een interval van 7-10 dagen tot het klinische herstel van het dier, wat wordt bevestigd door twee negatieve resultaten van acarologische onderzoeken.
Dieren met uitgebreide laesies worden in twee doses behandeld met een interval van 1 dag, waarbij het medicijn op de aangetaste gebieden wordt aangebracht, eerst op de ene en vervolgens op de andere helft van het lichaam.
Behandeling van dieren wordt aanbevolen in een complex met het gebruik van pathogenetische en symptomatische geneesmiddelen.

Met otodectose van dierende uitwendige gehoorgang wordt ontdaan van korsten en korsten, vervolgens, richt de aerosoltoorts op het binnenoppervlak van de oorschelp, een of twee (afhankelijk van de grootte van het dier) drukt op de sproeikop, dan wordt de oorschelp dubbelgevouwen in de lengte en de basis wordt gemasseerd.
De behandeling wordt 2-3 keer herhaald met een interval van 7-10 dagen.
Beide oren worden noodzakelijkerwijs behandeld, zelfs als slechts één oor is aangetast door otodectose.
Bij otodectose gecompliceerd door otitis media, worden antibacteriële en ontstekingsremmende geneesmiddelen voorgeschreven in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing.

Met mallofagose en knemidocoptosehet lichaam van de vogels wordt verwerkt door de veren met de hand op te tillen. De kop van de vogel wordt behandeld met vingertoppen (in een handschoen) die zijn bevochtigd met het preparaat, lichtjes wrijvend rond de ogen en snavel.
Totdat de vacht na de behandeling volledig is opgedroogd, mogen dieren het preparaat niet aflikken, mogen ze vuur en verwarmingstoestellen openen.
Binnen 24 uur na de behandeling mag het dier niet worden gewassen, gewassen en mag het niet in de buurt komen van kleine kinderen.

Om ectoparasieten binnenshuis te vernietigenen voorkomen herbesmetting van dieren met ectoparasieten cabines, kooien, beddengoed en vloerkleden worden behandeld met insectenspray in een hoeveelheid van 10-12 ml per 1 m2behandeld oppervlak (ongeveer 20-24 klikken op de sproeikop van een fles van 200 ml, of ongeveer 100 klikken op de sproeikop van een fles van 100 of 150 ml). Binnen 2 dagen mag het dier niet in contact komen met de behandelde items en voor later gebruik worden ze gewassen (gewassen) met een wasmiddel.

In geval van een overdosis kan het dier last krijgen van overmatige speekselafscheiding, spiertrillingen en braken. In dit geval wordt het medicijn grondig afgewassen met water en wordt symptomatische therapie aan het dier voorgeschreven.

Kenmerken van de werking van het medicijn tijdens het eerste gebruik en de annulering zijn niet onthuld.

Overtredingen van het medicijnregime moeten worden vermeden, omdat dit kan leiden tot een afname van de effectiviteit. In het geval dat de volgende behandeling wordt overgeslagen, wordt deze in dezelfde dosis volgens hetzelfde schema uitgevoerd.

In de regel zijn er geen bijwerkingen en complicaties bij gebruik van Insectal Spray in overeenstemming met deze instructie. Met een verhoogde individuele gevoeligheid van het dier voor de componenten van het medicijn en het optreden van complicaties (overmatige speekselvloed, tranenvloed, braken), wordt de behandeling gestopt en wordt het medicijn afgewassen met water en afwasmiddel.

Insectenspray mag niet gelijktijdig met andere insecticiden worden gebruikt.

Het medicijn is niet bedoeld voor gebruik bij productieve dieren.

IV. Maatregelen van persoonlijke preventie
Wanneer u met insectenspray werkt, moet u de algemene regels voor persoonlijke hygiëne en veiligheidsmaatregelen volgen die zijn voorzien bij het werken met medicijnen. Tijdens het werk niet roken, drinken of eten. Behandel het dier met rubberen handschoenen, een gasmasker en een veiligheidsbril. In het geval van onbedoeld contact van het medicijn met de huid of slijmvliezen, moet het worden afgewassen met een stroom water.
Binnen 24 uur na behandeling met het medicijn wordt het niet aanbevolen om het dier te aaien. Totdat de wol helemaal droog is, mogen dieren het preparaat niet aflikken, laat ze in de buurt van open vuur en verwarmingstoestellen. Binnen 48 uur na de behandeling mag het dier niet worden gewassen en mogen kleine kinderen worden benaderd.
Mensen met overgevoeligheid voor de bestanddelen van het geneesmiddel moeten direct contact met Insectal Spray vermijden. In geval van allergische reacties of in geval van accidentele inname van het medicijn in het menselijk lichaam, moet u onmiddellijk contact opnemen met een medische instelling (u moet instructies voor het gebruik van het medicijn of een etiket bij u hebben).

Lege verpakkingen onder het geneesmiddel mogen niet voor huishoudelijke doeleinden worden gebruikt, ze moeten worden weggegooid met het huisvuil.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 02/04/2023

Views: 6134

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.