Op het kruispunt: ongewenste zwangerschap - wel of niet - populaire behandeling (2023)

Eo amin'ny sampanan-dalana: Bevohoka tsy ilaina - Ataovy na Aza - Fitsaboana malaza (1)

Je bent zwanger. MAARzwangererg voortijdig, want vooruitlopend op het opdoemende plan hoopt de geest op promotie, veel onvervulde dromen, hoop en kinderen zullen alles vernietigen, je thuis binden, je dwingen om bescheiden en afgemeten te leven. En de vader van het kind is niet erg blij met de mogelijkheid om vader te worden, zei hij - hij noch ik. U maakt zich zorgen over het nemen van test na test, in de hoop dat het positieve resultaat verkeerd is, de zwangerschap zal verdwijnen, oplossen ... Maar het was er niet - de test bevestigde opnieuw de aanwezigheid van zwangerschap.

En nu is het tijd om goed na te denken over je leven, het leven van het ongeboren kind, de vader van dit kind, denk na of je het recht hebt om iemand anders van het leven te beroven - jouw kind. Troost jezelf niet met de hoop dat de tientallen of honderden cellen (foetale eieren) die zich in je vormen, niet menselijk zijn. Hoewel de baby nog geen armen en benen heeft, is zijn hart, in tegenstelling tot jou, nog niet begonnen te kloppen - het is al een persoon (!), omdat elke cel van zijn kleine lichaam informatie bevat over de kleur van het oog ho, hoe lang zijn de benen, hoeveel tanden hebben ze etc. En tijdens de abortus wordt het leven van deze kleine man afgebroken.

Maar de beslissing was genomen - niet om zwanger te worden! Je hebt besloten het voor onbepaalde tijd uit te stellen in de hoop dat er een meer wenselijke en geschikte tijd zal komen...

Kies een kliniek en een abortusoptie die minder complicaties zal geven, het zal pijnloos en anoniem zijn.

Wel, dat is jouw beslissing, jij draagt ​​vanaf nu alle verantwoordelijkheden.

Wij kunnen daarentegen alleen informatie geven over de kliniek, over de huidige abortusmethoden, over de voor- en nadelen, over de indicaties en contra-indicaties, over de gevolgen.

Alle abortussen moeten worden uitgevoerd in een gespecialiseerde gynaecologische instelling (openbaar of privé) die een vergunning heeft voor dit soort operaties. De kosten van een abortus zijn afhankelijk van de duur van de zwangerschap, het type abortus (medisch of chirurgisch), de omstandigheden van het verblijf in het ziekenhuis, het gebied van het onderzoek (volledig of beperkt), het type medische voorzieningen (openbare of privé). , het type anesthesie, het woongebied. Prijzen kunnen variëren van 300-500 hryvnia's tot 2500-3000 hryvnia's.

Zoals de praktijk laat zien, is de veiligste vorm van abortusabortus met conventionele middelendat gebeurt in een gynaecologisch ziekenhuis. Voor een abortus heeft u advies nodig van een prenatale kliniek,studieHIV, RW, uitstrijkje, evenals informatie over bloedgroep en Rh-factor. Als er geen contra-indicaties zijn, wordt de operatie uitgevoerd onder intraveneuze anesthesie. Lokale anesthesie wordt gebruikt als er geen contra-indicaties zijn voor intraveneuze anesthesie. De operatie wordt gedurende 12 weken uitgevoerd met behulp van een speciaal lusvormig mes - curette, met behulp van het schrapen van de baarmoeder en het foetale ei wordt uit de baarmoeder verwijderd. Dit type abortus wordt blindelings uitgevoerd (zonder ultrasone controle), wat in 24,5% van de gevallen leidt tot traumatisering van de spierlaag van de baarmoeder. Mogelijke complicaties zijn bloedingen, ontstekingen (endometritis). Bovendien, hoe langer de zwangerschap, hoe hoger het percentage complicaties. De beste tijd voor zo'n abortus is 6-7 weken. Na 12 weken kan conventionele abortus zelfs gevaarlijk zijn voor de vrouw. Over het algemeen worden vrouwen binnen enkele uren na de operatie uit het ziekenhuis ontslagen, maar indien nodig is het mogelijk om 1-2 dagen in het ziekenhuis te blijven.

Wij raden aan: Hymen: er moet mysterie in een vrouw zijn!

In de periode van zwangerschap tot 4 weken, als het foetale ei nog aan de baarmoederwand is bevestigd, kan het worden verwijderd door middel van een speciale aspirator (zuiging). Dit gaat overvacuüm aspiratienamini-abortus. De voordelen:

  • bij het uitvoeren van een kleine abortus wordt pre-dilatatie van het cervicale kanaal niet uitgevoerd voordat de punt van het vacuümapparaat in de baarmoeder wordt gestoken;
  • de duur van de mini-abortus is korter dan de duur van de methode om de baarmoederwand te schrapen;
  • mini-abortus kan in de kliniek worden gedaan.

Deze manipulatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder verdoving in een gynaecologisch ziekenhuis of privékliniek, in dit geval is het ziekenhuis niet vereist. De meest voorkomende complicatie is de zogenaamde onvolledige abortus, wanneer een deel van het foetale ei in de baarmoeder achterblijft, wat kan leiden tot de ontwikkeling van endometritis (ontsteking) of zwangerschap. is nooit gebroken - het hele foetale ei blijft in de baarmoeder . Gezien het bovenstaande is het noodzakelijk om na de procedure en opnieuw na 1-2 weken een echo te maken.

De laatste jaren wordt er in de media steeds meer over gesproken en geschrevenmedische abortus. Medische zwangerschapsafbreking wordt uitgevoerd tot 42 dagen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie, met behulp van het medicijn mifepriston, dat behoort tot norethisteron-derivaten, de actie leidt tot de afstoting van het endometrium en het foetale ei, vanwege het feit dat het medicijn de receptor blokkeert die geassocieerd is met progesteron (een hormoon dat helpt om een ​​zwangerschap in stand te houden). Misoprostol wordt gebruikt om de eicel uit de baarmoeder te verdrijven. Het voordeel van medische abortus is vanwege het gebruik ervan dat er geen complicaties zijn die vaak voorkomen bij zwangerschapsafbreking (bloeding, acute endometritis, baarmoederperforatie en opstijgende ziekte), respectievelijk, het sluit de ontwikkeling van de tweede uit (na de abortus). ) onvruchtbaarheid. Maar vergeet niet dat medische abortus hier zeer gecontra-indiceerd is bij roken, allergieën, epilepsie, nieraandoeningen, arteriële hypertensie, bloedvataandoeningen en het werk van het darmkanaal. Voorwaardelijke contra-indicaties zijn menstruele onregelmatigheden, baarmoederfibromen, eerdere abortus, eerdere tweelingzwangerschap, anticonceptiegebruik van hormonale pillen of spiraal in het laatste trimester. Alvorens een medische abortus uit te voeren, moet de patiënt (!) een volledig onderzoek (echo, uitstrijkje, onderzoek, enz.) ondergaan dat de werkelijke zwangerschapsduur bepaalt. De effectiviteit van medische abortus is ongeveer 95% in de eerste fase van de eerste zwangerschap (42 dagen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie), dat wil zeggen dat in dit percentage van de gevallen een operatie niet nodig is. In andere gevallen kan een operatie nodig zijn om de resterende zwangerschap af te breken, onvolledige uitdrijving van het embryo, hevig bloeden, enz. 'De behandeling van zwangerschap, de patiënt. U moet 1-2 weken worden gecontroleerd door een gynaecoloog, een controle-echo maken, enz.

Wij adviseren: Niet-etterende mastitis

Herinneren!

  • Medische zwangerschapsafbreking is alleen toegestaan ​​in medische instellingen die een vergunning hebben voor dit soort operaties (gynaecologisch staatsziekenhuis of particuliere gynaecologische kliniek);
  • medische abortusfaciliteiten moeten voorzieningen hebben om patiënten spoedeisende hulp te bieden in geval van complicaties of overeenkomsten hebben met andere medische faciliteiten die dergelijke voorzieningen hebben;
  • Medische zwangerschapsafbreking dient te worden uitgevoerd door een arts die is opgeleid in deze techniek en in het bezit is van een diploma dat de opleiding bevestigt.

Als je hebt besloten de zwangerschap af te breken en hebt geverifieerd dat je geen contra-indicaties hebt voor medische abortus, zorg er dan voor dat je je gezondheid in veilige handen (!) in de media, maar in de reputatie van deze instelling en een bepaalde arts. Als je een beetje twijfelt, vertrouw dan op je gevoel en zoek een andere kliniek, een andere dokter.

Er is een mening dat u aan het begin van de zwangerschap (tot drie weken) andere abortusmethoden kunt gebruiken -magnetoform dop,De injectie van goud, gebruiknoodanticonceptiepillen. We moeten je teleurstellen, noodanticonceptie is absoluut nutteloos als het meer dan 72 uur na onbeschermde seks wordt gebruikt; de magnetische dop in de ontwikkeling van zijn bijwerkingen doet niet onder voor medische abortus, maar qua bruikbaarheid is hij verre van dat; Acupunctuur is alleen effectief in de handen van een zeer ervaren arts, en de goede resultaten van acupunctuur zijn gemakkelijker dan de afwezigheid van zwangerschap.

Alle abortusmethoden worden gebruikt tot 12 weken op verzoek van de vrouw.Volgens sociale indicatoren(gerechtelijke beslissingen over het opheffen of beperken van ouderlijke rechten, zwangerschap als gevolg van verkrachting, verblijf van vrouwen in plaatsen van vrijheidsbeneming, de aanwezigheid van handicaps van groep I -II bij de echtgenote of het overlijden van de echtgenote tijdens de zwangerschap) abortus wordt uitgevoerd in de zwangerschapsduur tot 22-24 weken.Wanneer medisch geïndiceerd(ernstige ziekte van de vrouw, bedreiging van het leven van de vrouw, onverenigbaar met het leven of afwijking van de foetus) en met toestemming van de vrouw kan een abortus worden uitgevoerd, ongeacht de zwangerschapsduur. Kunstmatige zwangerschapsafbreking om sociale en gezondheidsredenen wordt uitgevoerd in instellingen die voor dit soort operaties een vergunning hebben, door artsen met een speciale opleiding. Van 13 - 18 weken zwangerschap, tot 28 weken, wordt de methode van het openen van de foetale blaas en geïnduceerde bevalling gebruikt. Gedurende de periode van 18 - 27 weken, zelden 13 - 18 weken (meestal om medische redenen, om het leven van de moeder te redden), werd een kleine keizersnede uitgevoerd. Gedurende deze tijd worden vruchtwater of intraveneuze prostaglandinen gebruikt om weeën op te wekken.

Wij raden aan: Piovar

Laten we nu de belangrijke punten bespreken die vóór en na de abortus moeten worden overwogen. Laten we eens kijken naar de noodzaak van een volledig onderzoek voor en na een abortus. In ieder geval vóór de ingreep moet er een onderzoek van de gynaecoloog zijn, uitstrijkjes, testen op soa's (indien nodig), echografie (zwangerschapsdetectie), bepaling van bloedgroep en Rh-factor. Na een abortus moeten Rh-negatieve vrouwen anti-Rhesus immunoglobuline krijgen, dus u moet ervoor zorgen dat het van tevoren beschikbaar is om de ontwikkeling van Rh-incompatibiliteit tussen de foetus en de moeder bij de volgende zwangerschap te voorkomen. Na de abortus moet u twee echo's maken (3-5 uur na de operatie en een week later) om er zeker van te zijn dat het foetale ei volledig uit de baarmoederholte is verwijderd. Bij alle abortusinstrumenten komen micro-organismen de baarmoeder binnen, wat ontstekingen en endometritis kan veroorzaken, dus de benoeming van antibiotica wordt ten zeerste aanbevolen voor vrouwen, vooral degenen die meestal ziek zijn. Om de ovariële functie en menstruatiecycli te herstellen, en om ongewenste zwangerschap te voorkomen, wordt anticonceptieve hormonale therapie voorgeschreven. Aanbevolen vitaminetherapie. Krampstillers en analgetica worden gebruikt volgens indicaties (pijn en spasmen van de baarmoederhals). En vergeet de belangrijke aanbeveling niet - heb geen seks gedurende een maand na de abortus en beperk fysieke activiteit.

En twee regels aan het einde

Iedereen droomt ervan gelukkig, succesvol, rijk, etc. te zijn. Elke vrouw probeert haar biologische functie te realiseren - moeder worden. Zwangerschap moet natuurlijk worden verzorgd en het kind moet geliefd en gewenst zijn ...

Als de zwangerschap niet nodig is en ook de eerste, haast u dan niet om een ​​abortus te ondergaan, omdat de baarmoederhals van de baarmoeder van vrouwen die niet zijn bevallen zijn eigen kenmerken heeft, en na de abortus is er een grote kans op ontsteking en onvruchtbaarheid. . Stop, denk na - misschien vind je de kracht om te verdragen, te baren en een gezond kind groot te brengen. Als dit absoluut onmogelijk is, ga dan zo snel mogelijk naar de dokter - controleer en voer op de zachtste manier een abortus uit.

Vergeet niet dat zwanger zijn de beste manier is om abortus te voorkomen. Een ongewenste zwangerschap kun je beter voorkomen door middel van anticonceptie dan deze later te onderbreken. Gezond!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated: 07/07/2023

Views: 5770

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.