Smaak van bloed in de mond: provocerende factoren, diagnose van ziekten, manieren om er vanaf te komen - Mogilev Regional Children's Hospital (2023)

Table of Contents
Waarom verschijnt de smaak van bloed in de mond? Smaak van bloed in de mond in de ochtend Smaak van bloed in de mond na het hardlopen Verergering van smaaksensaties tijdens de zwangerschap Paradoxale verschijnselen in het lichaam De smaak van bloed in de mond: wat betekent het, oorzaken, methoden om er vanaf te komen Waarom er een smaak van bloed in de mond is - de belangrijkste redenen Tandoorzaken van de smaak van bloed in de mond Ziekten van de inwendige organen De smaak van bloed in de mond Oorzaken Manieren om zich te ontdoen Oorzaken van de smaak van bloed in de mond bij mannen en vrouwen, ook 's ochtends Oorzaken van de smaak van bloed in de mond Ziekten van de mondholte Blessures Ziekten van de inwendige organen Lichaamsbeweging Wanneer een dokter bezoeken? Waarom smaakt de smaak van bloed in de mond na het hardlopen Smaak van bloed in de mond, oorzaken van de smaak van bloed in de mond bij vrouwen, mannen De belangrijkste oorzaken van de smaak van bloed in de mond Onvoldoende hoeveelheid ijzer in het lichaam Mondziekten Pathologieën van de galwegen en de lever vergiftiging Hormonale veranderingen Pathologieën van KNO-organen Smaak van bloed bij vrouwen tijdens de zwangerschap Smaak van bloed bij hoesten Diagnose van ziekten Smaak van bloed in de mond: behandeling De smaak van bloed in de mond in de ochtend, na hoesten, rennen, constant: de oorzaken en symptomen van welke ziekten bij vrouwen en mannen? Wat veroorzaakt de smaak van bloed in de mond tijdens de zwangerschap? Hoe zich te ontdoen van de smaak van bloed in de mond: behandeling Oorzaken en symptomen van welke ziekten bij vrouwen en mannen? Wat veroorzaakt de smaak van bloed in de mond tijdens de zwangerschap Waarom smaakt mijn mond naar bloed als ik ijzer inneem? Oranje speeksel, smaak van bloed in de mond, keel, hoofdpijn: wat te doen? Hoe zich te ontdoen van de smaak van bloed in de mond: behandeling Gerelateerde berichten:

Wat betekent de smaak van bloed in de mond? Dit gevoel is niet prettig. De "metaalachtige" smaak, die zonder aanwijsbare reden verschijnt, duidt op ernstige aandoeningen in het lichaam.

Iedereen weet hoe bloed smaakt. Het is de moeite waard om op je tong te bijten, je tandvlees te verwonden of een tandarts te bezoeken, want je mond vult zich met zout speeksel met bloed. Waarom wordt er gezegd dat ze de geur en smaak van metaal heeft, omdat ijzer of koper niet ruikt?

Hemoglobine, een rood bloedpigment, dat ijzerionen bevat, is verantwoordelijk voor de "metaal"-component. Bij interactie met vetmoleculen geven ze hetzelfde "metaal".

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (1)

Waarom verschijnt de smaak van bloed in de mond?

De oorzaken van slechte smaak in de mond zijn verschillend.

Bloed in de mondholte verschijnt meestal als gevolg van verwondingen aan de tong, het tandvlees en het gehemelte. Kleine verwondingen genezen vanzelf, in korte tijd. Speeksel is een natuurlijk antisepticum, het is niet nodig om een ​​extra beschadigd gebied te ontsmetten.

Vers bloed in de keel is een alarmerend symptoom. De oorzaken van keelbloedingen zijn verschillend:

 1. Schade aan het strottenhoofd, slokdarm door chemicaliën;
 2. Verbrandt met hete vloeistoffen, stoom;
 3. Verwondingen, mechanische schade;
 4. Ziekten van het maagdarmkanaal;
 5. Ziekten van het ademhalingssysteem;
 6. Weefselbeschadiging met droge hoest.

Tandziekten leiden tot bloedend tandvlees: gingivitis, parodontitis, stomatitis, ontstekingsprocessen vereisen overleg met een tandarts. Ziekten van tanden en tandvlees worden behandeld met speciale verzorgende tandpasta's, spoelingen met kruiden.

Het is belangrijk om de juiste tandenborstel te kiezen die het wondoppervlak niet beschadigt. Zorg voor regelmatige mondzorg. Het gebruik van medicijnen helpt de manifestaties van de ziekte tot een minimum te beperken.

Een smaak in de mond vergelijkbaar met bloed kan worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen. Antibiotica, antihistaminica, geneesmiddelen die ijzer-, vitamine- en mineraalcomplexen bevatten, hebben een vergelijkbare bijwerking.

Een constant gevoel van de smaak van bloed in de mond kan duiden op vergiftiging met zouten van zware metalen. Mensen die in chemische fabrieken werken, in laboratoria moeten letten op een plotselinge smaak in de mond: kwik, lood, zink, koper veroorzaken schade aan het centrale zenuwstelsel en leiden tot ernstige gevolgen.

Smaak van bloed in de mond in de ochtend

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (2)

Als het ongemak pas 's morgens verschijnt, kunt u na het ontwaken de aanwezigheid van chronische ziekten vermoeden:

 • KNO-organen - chronische loopneus, poliepen in de nasopharynx, vergrote adenoïden, sinusitis, faryngitis, sinusitis. Ontstekingsprocessen in de nasopharynx leiden ertoe dat het slijmvlies dun wordt, er verschijnen zweren op. Tijdens de slaap hoopt slijm zich op in de nasopharynx. 'S Morgens, bij het snuiten van je neus, hoesten om de passages vrij te maken, raakt het slijmvlies gewond en bloedt het.
 • Bij verstopte neus, bronchiale astma, is de ademhaling door de neus verstoord. Het slijmvlies droogt op, smaakpapillen geven foutieve informatie af.
 • Exacerbatie van chronische ziekten van het maagdarmkanaal. De oorzaak van onaangename smaaksensaties in de ochtend zijn gastritis en maagzweren, spataderen van de slokdarm, pancreatitis, cholecystitis.
 • Ziekten van het cardiovasculaire systeem - angina pectoris, hartaanvallen en andere pathologieën veroorzaken kwetsbaarheid van de kleine vaten van het ademhalingssysteem. Een dergelijke bloeding gaat bovendien gepaard met pijn in het hart, zwaarte, kortademigheid en hoesten in de ochtend.

Smaak van bloed in de mond na het hardlopen

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (3)

Veel aspirant-sportfans ervaren dit gevoel. Nadat het lichaam is blootgesteld aan fysieke stress, voelen mensen die zijn begonnen met rennen een onaangename nasmaak in hun mond. Het wordt een gevolg:

 1. Niet bestand tegen de bloedstroom als gevolg van fysieke activiteit van het tandvlees;
 2. Microtrauma van de haarvaten van de longen, die uitrekken als ze meer rennen dan normaal.

De smaak van bloed wordt "geleverd" door ijzerionen in hemoglobine. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Medische raadpleging is noodzakelijk wanneer de keel bloedt.

Verergering van smaaksensaties tijdens de zwangerschap

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (4)

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van een vrouw grote veranderingen. Het verschijnen van een smaak van bloed in de mond wordt beschouwd als een van de eerste tekenen van zwangerschap. De redenen liggen in het volgende:

 1. Hormonale "storm" verergert smaaksensaties, de aanwezigheid in het dieet van sommige kruiden, vleesproducten kan een gevoel van bloed in de mond veroorzaken;
 2. Een bijwerking van het nemen van vitamine- en mineralensupplementen aanbevolen voor zwangere vrouwen;
 3. Maagzuur, spijsverteringsproblemen, kenmerkend voor het eerste trimester, leiden tot een onaangename smaak;
 4. Voedingstekorten, bloedend tandvlees, gebitsproblemen

Zwangere vrouwen moeten onder de bescherming van een verloskundige-gynaecoloog staan ​​​​en met hem overleggen over alle onaangename, alarmerende symptomen.

Paradoxale verschijnselen in het lichaam

Vreemd genoeg klinkt het, maar bij zowel mannen als vrouwen kan een metaalsmaak in de mond wijzen op de ontwikkeling van bloedarmoede.

Bijkomende symptomen zijn:

 • Zwakheid
 • Slaperigheid
 • Hoofdpijn
 • Tachycardie
 • Overtreding van smaak en geur

Droogte van de huid, dorst, verhoogde eetlust, verminderde gezichtsscherpte duiden verder op het risico op het ontwikkelen van diabetes. Wanneer symptomen verschijnen, is het dringend nodig om het glucosegehalte in het bloed te bepalen.

De smaak van bloed in de mond zonder duidelijke reden vereist aandacht voor zichzelf, medische controle en onderzoek van het spijsverteringskanaal, het cardiovasculaire systeem en KNO-organen.

Om van een onaangename nasmaak af te komen, kunt u:

 1. Drink aangezuurd water of eet een schijfje citroen, grapefruit;
 2. Spoel je mond met zout water;
 3. Thee met kardemom, kaneel, gember helpt het werk van smaakpapillen te normaliseren;
 4. Zoete thee, fruit zal helpen

De smaak van bloed in de mond is niet altijd een symptoom van ernstige aandoeningen, maar het uiterlijk mag niet worden genegeerd. Als u weet op welke ziekten dit symptoom duidt, kunt u bepalen in welk geval u alarm moet slaan en welke maatregelen u moet nemen.

De smaak van bloed in de mond: wat betekent het, oorzaken, methoden om er vanaf te komen

Het verschijnen van een vreemde onaangename nasmaak in de mond verontrust een persoon.Dit symptoom duidt op de ongeschiktheid van het gegeten voedsel of op aandoeningen in het lichaam.De smaak van bloed in de mond is heel specifiek, de oorzaken van het voorkomen ervan bij mannen en vrouwen zijn hetzelfde, maar bij de laatste manifesteert dit symptoom zich vaker.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (5)

Waarom er een smaak van bloed in de mond is - de belangrijkste redenen

Bloed heeft een metaalachtige geur en smaak, omdat de rode bloedcellen ijzerhoudend hemoglobine bevatten.

Een vreemde smaaksensatie kan optreden met de duidelijke aanwezigheid van bloed in de mondholte. Maar het komt ook voor dat iemand zonder reden de smaak van bloed voelt.

Een dergelijk symptoom kan worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren, waaronder relatief veilig voor het lichaam:

 • Letsel aan het mondslijmvlies.De meest voorkomende oorzaak van een metaalsmaak is bijten op de lippen, wangen en tong tijdens het praten of eten.Dergelijke verwondingen treden vaak op bij het dragen van een ongemakkelijk kunstgebit, malocclusie en de aanwezigheid van gebroken tanden.
 • Bijwerking van medicijnen. Sommige antibiotica en antihistaminica hebben deze eigenschap, maar nog vaker wordt een metaalachtige smaak gevoeld bij het nemen van multivitamine- en ijzerbevattende preparaten.
 • Vervorming van smaakperceptie tijdens de zwangerschap. Hormonale schommelingen bij de aanstaande moeder verstoren de perceptie van de wereld om zich heen, en daarmee de perceptie van de smaak en het aroma van voedsel.
 • Smaak van bloed in de mond na het hardlopen. Dit symptoom komt vaker voor bij mannen en vrouwen na een niet goed georganiseerde training, waarbij een overmatige belasting van de longen wordt veroorzaakt.

Hardlopen kan de haarvaten in de longblaasjes breken, waardoor kleine hoeveelheden bloed worden opgehoest en een metaalsmaak ontstaat.

Sommige ziekten en aandoeningen die een verstoring van de smaakperceptie veroorzaken, kunnen niet alleen gevaarlijk zijn voor de gezondheid, maar ook voor het menselijk leven:

 • Neus- en keelbloedingen als gevolg van trauma of brandwonden. In dit geval neemt een persoon een duidelijke aanwezigheid van bloed in de neus of mond waar, soms in grote hoeveelheden. Deze situatie vereist dringende medische hulp.
 • Verhoogde vasculaire kwetsbaarheid. Meestal breken kleine haarvaten in de mond en keel onder verhoogde stress als gevolg van ondervoeding en leeftijdsgebonden veranderingen.
 • Bloedarmoede. Een daling van het ijzergehalte in rode bloedcellen gaat vaak gepaard met een metaalsmaak in de mond. Bij ijzertekort wordt bleekheid van de huid waargenomen, duizeligheid en aanvallen van malaise komen vaker voor.
 • Vergiftiging. Als een grote hoeveelheid zware metalen het lichaam binnendringt, verschijnt een gevoel van de overeenkomstige nasmaak. Werknemers van chemische bedrijven hebben vaak last van dit fenomeen door onjuiste omgang met gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld kwik. Als een persoon zwakte, verwardheid of flauwvallen, koorts, buikpijn, braken heeft, heeft hij medische hulp nodig.

Tandoorzaken van de smaak van bloed in de mond

Veel mannen en vrouwen hebben een situatie meegemaakt waarin de smaak van bloed in de mond werd gevoeld, maar er was geen echt bloed. Zo'n teken betekent vaak de ontwikkeling van tandziekten. Hun behandeling moet door een tandarts worden uitgevoerd, maar het is mogelijk om ongeveer te bepalen waarom het ongemak thuis is ontstaan.

Tandziekte - Oorzaken van de smaak van bloed - Bijbehorende symptomen

Gingivitis
Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (6)
Bloeden van ontstoken tandvlees.Tekenen van ontsteking in het tandvlees: jeuk, pijn, zwelling, roodheid.
Stomatitis
Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (7)
Bloeden van het mondslijmvlies, op het oppervlak waarvan zich zweren vormen.Ophoping van tandplak, het verschijnen van zweren of blaren op het mondslijmvlies, pijn en koorts.
Parodontitis
Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (8)
Bloeden van parodontale pockets.Blootstelling van de cervicale en worteldelen van de tand, ettering.
Overvloed aan tandheelkundige afzettingen
Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (9)
Het tandvlees is beschadigd door de scherpe rand van verhard tandsteen.De tanden zijn bekleed met een zichtbare harde laag, de mond ruikt onaangenaam.

Ziekten van de inwendige organen

Een metaalachtige smaak kan worden gevoeld bij ziekten van verschillende organen:

Groep ziekten - Oorzaken van het voelen van een metaalsmaak - Bijkomende symptomen

Luchtwegaandoeningen: tuberculose, longontsteking, kanker, amandelontsteking, loopneus, sinusitis.De haarvaten van de aangetaste organen van het ademhalingssysteem worden brozer. Tijdens hoesten, niezen, zware inspanning breken ze, wat een lichte bloeding veroorzaakt.
Met een loopneus ademt een persoon vaker door de mond, daarom droogt het slijmvlies van de mondholte 's nachts op en kunnen er kleine vaten in barsten.
Hoesten, afscheiding uit de neus, etterende geur uit de mond.
Ziekten van het spijsverteringskanaal.Ontsteking van verschillende delen van het maagdarmkanaal kan gepaard gaan met een schending van de tonus van hun vaten. Ernstige pathologieën, vergezeld van ulceratie van de wanden van de maag, slokdarm, leiden tot inwendige bloedingen.Buikpijn, misselijkheid, stoelgangstoornis, zwakte, slechte adem.
Ziekten van het cardiovasculaire systeem: angina pectoris, hartaanval.Dergelijke ziekten gaan vaak gepaard met kwetsbaarheid van bloedvaten door het hele lichaam. Bij vaatziekten kan bloed in het longgebied stagneren, de longblaasjes binnendringen en samen met slijm worden opgehoest.Pijn in het hart, verminderde bloedtoevoer naar de ledematen, duizeligheid, donker worden van de ogen.

De smaak van bloed is een symptoom dat wordt veroorzaakt door ziekten van verschillende organen. Daarom kan voor de diagnose overleg met verschillende specialisten nodig zijn: een KNO-arts, een cardioloog, een gastro-enteroloog.

Zie ook: Blauwe plekken: hoe lang duurt de zwelling van het oog na een blessure, hoe de gevolgen te minimaliseren?

Het uiterlijk van de smaak van bloed moet serieus worden genomen. U moet zeker naar de dokter gaan voor een diagnose, vooral als het symptoom regelmatig voorkomt of ernstig is. Nadat de oorzaak van de verstoring van de smaakperceptie is vastgesteld, is het noodzakelijk om de onderliggende ziekte te behandelen volgens de voorschriften van de behandelend arts.

Om ervoor te zorgen dat een onaangenaam gevoel minder vaak voorkomt en niet te uitgesproken is, moet u deze regels volgen:

 • Als uw tandvlees bloedt, gebruik dan geen harde borstels., is het wenselijk om speciale tandpasta's te gebruiken.
 • Het spoelen van de mond met salie-afkooksel vermindert de kwetsbaarheid van tandvleescapillairen.
 • Met een tekort aan ijzer en vitamines, moet u het aandeel citrusvruchten, bananen, appels en ander fruit in de voeding verhogen, vaker lever- en boekweitpap eten.
 • Thee met gember en het gebruik van citrusvruchten helpen de metaalachtige smaak te elimineren.
 • Als je van plan bent om te gaan hardlopen, moet je de training goed organiseren. Het is beter om onder begeleiding van een professionele trainer te trainen, zodat er tijdens het hardlopen geen overbelasting ontstaat.

Als er een smaak van bloed in uw mond is, moet u uw lichaam zorgvuldig observeren. Bij lichte verwondingen aan het mondslijmvlies verdwijnt het symptoom vanzelf en veroorzaakt het geen significante schade. Maar veel andere pathologieën, vooral die welke inwendige organen aantasten of gepaard gaan met ernstige verwondingen, vereisen een dringende en volledige behandeling.

De smaak van bloed in de mond

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (10)

Als er een storing in ons lichaam optreedt, spreken allereerst onaangename gewaarwordingen die een persoon in zichzelf kan opmerken er vaak genoeg over. De smaak van bloed in de mond in de ochtend is een van deze verschijnselen, die een ernstig probleem signaleert.

Als je de smaak van bloed maar één keer in je mond hebt gevoeld, betekent dit nog niets, want 's avonds zou je gewoon te veel kunnen eten. Maar als een dergelijk fenomeen vaak genoeg wordt herhaald, moet u contact opnemen met een specialist die de juiste diagnose zal stellen. Hieronder zullen we ingaan op de oorzaken van de smaak van bloed in de mond, en waarom zo'n smaak 's ochtends verschijnt bij een vrouw en een man.

Oorzaken

De smaak van bloed in de mond in de ochtend na het slapen heeft een metaalachtige smaak van bloed. Dit komt door het feit dat hemoglobine zo'n belangrijk element als ijzer in het bloed bevat, en hij is het die de smaakpapillen irriteert, wat aanleiding geeft tot een karakteristieke nasmaak.

Er zijn de volgende mogelijke oorzaken van de smaak van bloed in de mond in de ochtend en na het slapen:

 • Artsen zeggen dat de smaak van bloed in de mond 's ochtends of na het eten kan worden gevoeld als u problemen heeft met de urinewegen of de maag of darmen.
 • Als u een bloeding uit uw keel ervaart, moet u een arts raadplegen om de exacte oorzaak van wat er gebeurt te bepalen. Meestal kan bloed uit de mond de keel binnendringen via de slijmvliezen of via de achterkant van de nasopharynx binnendringen. In dergelijke gevallen spuwt de patiënt het op of komt het eruit met de hoest. Verwijde aderen in de amandelen of achterkant van de keel kunnen echter ook bloedingen in de mond veroorzaken.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (11)Ontsteking van de sinussen

 • De smaak van bloed in de mond bij hoesten of lichamelijke inspanning, wanneer de patiënt te gespannen is en zijn bloedvat kan barsten. Dit fenomeen treedt meestal op als de patiënt een maagzweer heeft, hij een ziek hart, lever of pathologieën in de bloedsomloop heeft. Vaak verward met longbloeding. Maar bij longontsteking is het bloed helder scharlakenrood en schuimig en komt het er alleen uit als je hoest. Een dergelijke pathologie wordt behandeld door de vaten te dichtschroeien met oplossingen van adrenaline en cocaïne, uiteraard na anesthesie.
 • Zoals u weet, worden astmapatiënten 's ochtends wakker omdat ze zo'n smaak in hun mond voelen. Dit komt omdat mensen met ademhalingsproblemen meestal door hun mond ademen, waardoor het mondslijmvlies uitdroogt. Het wordt uitgedroogd en de smaakreceptoren in de mond verliezen hun sensaties. Overigens wordt dit fenomeen ook waargenomen bij patiënten na anesthesie (in dit geval valt alles binnen het normale bereik).

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (12)Uitdroging van het slijmvlies met ademhalingsproblemen

 • Het is mogelijk dat de medicijnen die u gebruikt dit ongemak in uw mond veroorzaken. Geneesmiddelen die zo'n onaangenaam effect hebben, zijn meestal de volgende: antibiotica, vitamines die ijzer bevatten of verschillende biologisch actieve voedingssupplementen. Om 's ochtends geen bloed meer in uw mond te proeven, moet u dus stoppen met het drinken van deze stoffen.
 • Als u geen problemen heeft met uw gebit en u voldoet aan alle hygiëne-eisen, het tandvlees is niet ontstoken en bloedt niet, dan moet u letten op hoe u in uw slaap ademt. Als u tijdens uw slaap niet vrij kunt ademen en tekenen van ontsteking van de nasopharynx waarneemt, moet u dringend naar de KNO. De oorzaak van een onaangename smaak van bloed in de mond in de ochtend kan verschillende ziekten zijn - dit is een ontsteking van poliepen en een streptokokkenvirusinfectie. Die zich direct in de sinussen kan bevinden.
 • Allereerst, als u 's ochtends zo'n onaangenaam fenomeen voelt, zal uw arts hoogstwaarschijnlijk een tandvlees- of tandaandoening vermoeden. Als u uw tanden niet twee keer per dag poetst en niet behandelt, dan is er een vermenigvuldiging van verschillende pathogene microben in de mondholte en de ontwikkeling van gingivitis. Als gevolg hiervan komt er bloed uit het tandvlees en de tanden, en dat voel je 's morgens. Zo'n onaangenaam fenomeen zal bij u worden waargenomen totdat u de tandarts bezoekt en met de juiste behandeling begint.
 • Ziekten geassocieerd met de maag. Hoogstwaarschijnlijk is dit gastritis of een zweer, als u bloed in uw speeksel waarneemt - dit is een indicator dat er een ontsteking of inwendige bloeding in de maag optreedt. Een dergelijke pathologie gaat gepaard met andere symptomen waarmee een arts het kan diagnosticeren: brandend maagzuur, een schending van smaaksensaties, pijn in de maag, witte tandplak verschijnt op de tanden, wat zweren in de mondholte veroorzaakt. Vandaar de karakteristieke smaak van bloed in de mond, waaraan de droogheid van de slijmvliezen wordt toegevoegd, wat ook bijdraagt ​​​​aan deze onaangename gewaarwordingen.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (13)Bloeden in een maagzweer

 • Ziekten die verband houden met het urinestelsel. Hier zijn de symptomen bitterheid in de mond, pijn in het rechter hypochondrium en een metaalachtige smaak in de mond in de ochtend.
 • Mogelijk darmbloeding. Hier zijn de karakteristieke kenmerken de smaak van bloed in speeksel en kunnen de volgende ziekten ontstaan: dysbacteriose en kwaadaardige tumoren.
 • Als u in een gevaarlijke chemische industrie werkt, kan de smaak van bloed in uw mond erop wijzen dat u bent vergiftigd door zink, kwik, koper of lood. In dit geval, als u vermoedt dat dit de reden voor uzelf is, moet u dringend een arts raadplegen voor een juiste diagnose en daaropvolgende behandeling.

Manieren om zich te ontdoen

Als u te vaak de smaak van bloed in uzelf opmerkt, moet u letten op de aard van de bijbehorende symptomen.

Als dit bloed is dat uit de keel komt en u tegelijkertijd wat stolsels in het bloed hebt opgemerkt, u zich erg moe voelt en de kleur van het bloed helder is, dan moet u onmiddellijk een arts raadplegen.

Als u voelt dat uw keel droog is en dit gevoel gepaard gaat met pijn in de buikholte, moet u een afspraak maken met een gastro-enteroloog.

Zelfmedicatie is alleen mogelijk als u stopt met het gebruik van medicijnen die dergelijke pathologieën veroorzaken. In alle andere gevallen is het niet aan te raden om zelf iets te doen.

Om ziekten van tanden en tandvlees te voorkomen, is het noodzakelijk om na het eten uw mond te spoelen, uw tanden te poetsen (u kunt kauwgom gebruiken) en dan zullen er geen afwijkingen worden waargenomen.

Vergeet niet dat het na SARS nodig is om ziekten van de nasopharynx en vooral een loopneus te behandelen, anders wordt het chronisch en veroorzaakt het ongemak in uw mondholte.

Als u nog steeds een bloedsmaak in uw mond opmerkt en de oorzaak van de ziekte niet kunt bepalen aan de hand van de symptomen, moet u zeker contact opnemen met een therapeut die aanvullende diagnostiek zal uitvoeren en een behandeling zal voorschrijven.

Oorzaken van de smaak van bloed in de mond bij mannen en vrouwen, ook 's ochtends

Het verschijnen van een metaalachtige smaak in de mond is niet ongewoon. In de meeste gevallen wordt het echter genegeerd, omdat het wordt toegeschreven aan de gebruikelijke bloeding van het tandvlees. En tevergeefs, want dit is helemaal geen onschuldig symptoom. Wanneer moet je je zorgen gaan maken en een afspraak maken met de dokter? Wat veroorzaakt de smaak van bloed?

Oorzaken van de smaak van bloed in de mond

Waarom ontstaat slechte smaak?Er zijn veel redenen - van bloedend tandvlees tot ernstige aandoeningen in het lichaam, waaronder bloedarmoede.Er zijn geen verschillen tussen de manifestaties bij mannen en vrouwen, patiënten voelen een zoute of metaalachtige smaak in de mond.

Dit is interessant! De metaalachtige smaak is te wijten aan de aanwezigheid van ijzer in het bloed, een bestanddeel van hemoglobine.

Het symptoom komt vaak voor bij vrouwen tijdens de zwangerschap. Tijdens de herstructurering van systemen is hulp nodig voor het lichaam - het nemen van vitamines en andere medicijnen. Het zijn de medicijnen die kunnen leiden tot een vreemde smaak in de mond. Er zijn ook andere redenen.

Ziekten van de mondholte

Een veelvoorkomende oorzaak van de smaak van bloed is mondziekte.Dergelijke pathologische aandoeningen kunnen gemakkelijk worden herkend aan karakteristieke kenmerken: speeksel krijgt een scharlakenrode tint, het slijmvlies raakt ontstoken en bedekt met zweren en tandplak. Tegelijkertijd komen onaangename gewaarwordingen heel vaak voor en worden ze intenser na het tandenpoetsen of eten.

De volgende ziekten leiden tot het verschijnen van een smaak van bloed:

 1. Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees.
 2. Cheilitis is een laesie van de lippen. Bij de candida-vorm verschijnt een grijsachtige film, waaronder een bloedend oppervlak wordt gevonden. Bloed komt de mond binnen bij het likken van de lippen.
 3. Stomatitis is een ontsteking van het mondslijmvlies die optreedt bij blootstelling aan bepaalde irriterende stoffen: bacteriën, verwondingen, enz.
 4. Parodontitis is een ontstekingsproces in de weefsels die de tand vasthouden.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (14)

Gingivitis - ontsteking van het tandvlees, vergezeld van een smaak van bloed in de mond

Blessures

Schade aan het mondslijmvlies is een andere veel voorkomende oorzaak van een metaalsmaak.Schending van de integriteit van het slijmvlies leidt tot kleine bloedingen en als gevolg daarvan speekselvlekken.

Zie ook: De belangrijkste symptomen, behandelingsmethoden en een lijst met geneesmiddelen voor urethritis bij vrouwen

Trauma kan worden veroorzaakt door:

 • tandheelkundige stenen;
 • onjuiste mondhygiëne - het gebruik van een harde tandenborstel;
 • afgebroken delen van de tand - tijdens het kauwen beschadigt de scherpe rand het oppervlak van de wang;
 • verkeerd bevestigde beugels en kunstgebitten.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (15)

Een verkeerd gefixeerd kunstgebit wrijft en beschadigt de mondholte

U kunt tijdens het slapen of sporten per ongeluk een deel van de wang en tong bijten - het beschadigde oppervlak zal voelbaar worden met een kleine hoeveelheid bloed.

Er zijn ook meer ernstige gevallen, die zich uiten in kleine of zware bloedingen.We hebben het over schade aan interne en externe organen:

 1. Bloedneus. Een metaalachtige smaak kan lang aanwezig zijn.
 2. Keel bloed. Een sterke hoest beschadigt het slijmvlies, waardoor bloed de mondholte binnendringt - er treedt een karakteristieke nasmaak op.
 3. Schade aan de ademhalingsorganen (long, luchtpijp, bronchiën). Naast de smaak van bloed als gevolg van bloedspuwing, heeft de patiënt ademhalingsproblemen, bloedingen en wordt de huid blauwachtig.

Het optreden van een onaangename nasmaak kan wijzen op ernstige metaalvergiftiging:

 • zink;
 • leiding;
 • koper;
 • antimoon;
 • thallium
 • kwik.

De risicogroep omvat mensen die werkzaam zijn in gevaarlijke ondernemingen:

 • organisaties die metalen ontginnen en verwerken;
 • chemische laboratoria.

Het niet naleven van veiligheidsvoorschriften is de belangrijkste oorzaak van vergiftiging door zware metalen.De toestand van een persoon verslechtert, er is niet alleen een bloederige smaak, maar ook de volgende symptomen:

 • braken en misselijkheid;
 • zwakheid;
 • hoesten;
 • hoge temperatuur - 38-40 ° C;
 • gezwollen tandvlees;
 • pijn in de gewrichten;
 • verslechtering van de concentratie;
 • stoelgang problemen;
 • pijn in de buik en het hoofd;
 • verlies van eetlust.

Ziekten van de inwendige organen

De smaak van bloed in de mond kan het enige teken zijn of gepaard gaan met een sterke hoest, wat duidt op de ontwikkeling van ziekten van de inwendige organen, zoals:

 1. Bronchitis. Vaak heeft de patiënt koorts en moeite met ademhalen. In het chronische verloop van de ziekte wordt sputum met bloedstrepen uitgescheiden.
 2. Longontsteking.
 3. Long abces. Door de opeenhoping van pus in de longen merken anderen een sterke en onaangename geur op uit de mond van de patiënt.
 4. Kanker van de longen. Er is een snelle gewichtsafname, er zijn pijnlijke gewaarwordingen achter het borstbeen en een gevoel van gebrek aan lucht.
 5. bronchiëctasie. De patiënt klaagt over koorts, zwakte, kortademigheid en ernstige hoest met bloed en pus.
 6. Taaislijmziekte. Vanwege een verzwakt immuunsysteem is de patiënt vatbaar voor frequente verkoudheid. Onzuiverheden in het bloed in het sputum en een onaangename nasmaak worden vaak genegeerd en manifesteren zich voor schade aan kleine bloedvaten.
 7. Longembolie Het optreden van een metaalachtige smaak treedt ook op als gevolg van mislukte chirurgische ingrepen.
 8. Pathologieën van de bloedvaten van de onderste ledematen (tromboflebitis en trombose).
 9. Tuberculose. 'S Morgens is er een hoest met onzuiverheden van pus en bloed.
 10. Pathologieën van het cardiovasculaire systeem. Door een verminderde bloedsomloop in de longen stagneert het bloed, dat bij hoesten in de mond komt.
 11. Ziekten van het maagdarmkanaal. Bloed komt niet alleen bij hoesten de mondholte binnen, want bloeden kan hevig zijn.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (16)

Tijdens de ontwikkeling van bronchitis kan de patiënt bloed ophoesten

Een bijwerking van het innemen van medicijnen is een andere reden voor het verschijnen van een metaalachtige smaak.Als het probleem is ontstaan ​​​​door onjuist of langdurig gebruik van medicijnen, moet u stoppen met het gebruik ervan en een arts bezoeken. De volgende groepen geneesmiddelen kunnen een vergelijkbare reactie veroorzaken:

 • antibiotica: Levomycetin, Doxycycline, Vilprafen, Augmentin, Ampicilline;
 • antihistaminica: Kvamatel, Claritin, Cetrin, Diazolin;
 • ganglionblokkers (gebruikt bij de behandeling van hypertensie): Hexonium, Pentamine, Serpasil, Pyrileen;
 • vitaminecomplexen voor zwangere vrouwen: Vitrum, Materna, Amway, Centrum, Femibion;
 • пищевые добавки и лекарства с железом: Мальтофер, Гемохелпер, Актиферрин, Ферлатум, Фенюльс.

Voordat medicijnen worden ingenomen, wordt niet alleen rekening gehouden met bijwerkingen, maar ook met individuele intolerantie.

Lichaamsbeweging

Belastingen op het lichaam verhogen sommige manifestaties, dus de smaak van bloed in de mond na het hardlopen is het resultaat van:

 • tandvleesproblemen;
 • verwondingen van de mondholte en inwendige organen;
 • verhoogde bloeddruk;
 • de aanwezigheid van ziekten van de longen en het strottenhoofd.

Wanneer een dokter bezoeken?

Het uiterlijk van een smaak moet in ieder geval alarmeren, maar u moet rekening houden met de volgende punten:

 1. Wanneer treedt het symptoom op? Als het op hetzelfde moment is, bijvoorbeeld 's ochtends, kan dit ook wijzen op de aanwezigheid van ernstige ziekten, waaronder astma.
 2. Hoe vaak verschijnt het? Een enkel optreden van een metaalachtige smaak duidt nog niet op een pathologische aandoening, maar ga bij veelvuldig ongemak dringend naar het ziekenhuis.
 3. Zijn er andere tekenen? Bij ernstige ziekten wordt meestal een hele reeks symptomen waargenomen: pijn, zwakte, misselijkheid, braken, spasmen, enz.

Als je een metaalachtige smaak in je mond hebt, raak dan niet in paniek. Het kan eenvoudig bloedend tandvlees zijn, dat gemakkelijk kan worden gecorrigeerd. Dit symptoom mag echter niet worden genegeerd, omdat ernstige ziekten zich vaak manifesteren door ogenschijnlijk onbeduidende symptomen. De beste oplossing is om een ​​specialist te raadplegen.

Dmitri Sheiko

Waarom smaakt de smaak van bloed in de mond na het hardlopen

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (17)

Soms is er bij intensief sporten of hardlopen een gevoel van bloed in de mond. Is deze toestand gevaarlijk en waar komt het vandaan? Moet ik naar een dokter of kan ik het zelf doen?

Oorzaken van het gevoel van bloed na het hardlopen:

 • Soms is dit te wijten aan verwondingen van het slijmvlies in de mond en tong, die soms een lichte bloeding veroorzaken, en natuurlijk een gevoel van bloed na het hardlopen. Het is gemakkelijk om op de tong, lip te bijten, tandvlees kan worden vastgehaakt aan tanden of tandheelkundige apparaten. Bij een ziekte als parodontitis begint het tandvlees soms zelf te bloeden.
 • Stomatitis ontwikkelt zich met het verschijnen van ontstekingen en zweren in de mond. Als u ze niet behandelt, kunt u tijdens het hardlopen de smaak van bloed in speeksel voelen.
 • Soms veroorzaken actieve sporten het verschijnen van bloed uit de neus (dit komt doordat een van de drukken stijgt: arterieel of intracraniaal). De nasopharynx vergemakkelijkt de gemakkelijke toegang van bloed in de mondholte. Een dergelijke bloeding treedt op als de stolling is aangetast of als de persoon onstabiele haarvaten heeft.
 • Het strottenhoofd, de luchtpijp en de bronchiën kunnen ook bloedingen veroorzaken na een run als ze ontstoken zijn. Als je met dergelijke ontstekingsprocessen loopt, kan dit een hoestaanval veroorzaken. De druk stijgt, de druk in de wanden van de ademhalingsorganen neemt toe waardoor de haarvaten kunnen instorten. En dan vermengen bloedstrepen zich met het slijm in de luchtwegen.
 • Bovendien kan bloed verschijnen bij longziekten zoals tuberculose, longontsteking. Eerst verschijnen ze in de vorm van een droge en langdurige hoest en vervolgens wordt het bloed vermengd met speeksel.

Wat ermee te doen?

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (18)

De KNO zal ook een behandeling voorschrijven voor ontsteking van de bovenste luchtwegen. Als er een vermoeden bestaat dat de oorzaak in de bronchiën of longen zit, stuurt de arts de patiënt naar een röntgenfoto en bepaalt hij het verloop van de behandeling.

Als je wilt blijven rennen, zorg er dan voor dat je de bron van deze smaak in je mond vaststelt, bovendien moet je de bloedvaten versterken en de juiste levensstijl leiden: gezond eten, alcohol en tabak uit het leven vermijden, aangezien deze componenten niet kunnen combineren met sport. Het belangrijkste is om niet in paniek te raken, raadpleeg bij een vermoeden tijdig een arts.

Smaak van bloed in de mond, oorzaken van de smaak van bloed in de mond bij vrouwen, mannen

Klachten over het verschijnen van een smaak van bloed in de mondholte komen vrij vaak voor in de medische praktijk. Veel mensen hebben de neiging in paniek te raken als ze dit onaangename gevoel hebben, maar dit symptoom duidt niet altijd op gevaarlijke processen in het lichaam. Het is noodzakelijk om bang te zijn voor het symptoom dat is verschenen wanneer het voortdurend in de mondholte aanwezig is.

Привкус крови во рту: провоцирующие факторы, диагностика заболеваний, способы избавления - Могилевская областная детская больница (19)

De belangrijkste oorzaken van de smaak van bloed in de mond

Zowel een vrouw als een man kunnen een onaangenaam gevoel van de smaak van bloed in de mond tegenkomen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn.

Onvoldoende hoeveelheid ijzer in het lichaam

Bloedarmoede is een ziekte die vooral voorkomt bij het schone geslacht en gepaard gaat met broos haar, bleekheid, slappe spieren en een schending van de normale smaaksensaties. Tegelijkertijd zal een constante smaak van bloed in de mond worden gevoeld, wat ongemak veroorzaakt. Een bloedtest zal helpen de ziekte te diagnosticeren.

Mondziekten

Een verscheidenheid aan pathologieën van de mondholte, vergezeld van bloedend tandvlees, kan een specifieke smaak van bloed in de mond veroorzaken.

De reden kan ook het slechte werk van de tandarts zijn, die slechte materialen koos om een ​​vulling of kroon te maken.

Het probleem kan ook optreden als het implantaat verkeerd is geplaatst en het mondslijmvlies constant irriteert en verwondt.

Pathologieën van de galwegen en de lever

De smaak van bloed in de mondholte is een frequente metgezel van verschillende ziekten van het maagdarmkanaal. Het kan niet alleen ziekten van de lever (hepatitis, cirrose) en galwegen vergezellen. Gastritis met een lage zuurgraad manifesteert zich vaak door het verschijnen van een bloedsmaak tijdens boeren.

vergiftiging

Constante intoxicatie met verschillende giftige stoffen kan tot een onaangenaam symptoom leiden.

Hormonale veranderingen

Verschillende pathologieën van het endocriene systeem kunnen zich manifesteren door het verschijnen van een smaak van bloed in de mond. Dus diabetes mellitus manifesteert zich bijvoorbeeld als de patiënt, naast een onaangenaam symptoom, vaak dorst heeft. Soms verschijnt de smaak van bloed in de mond bij adolescenten tijdens hormonale veranderingen in het lichaam, maar dan is er geen reden tot bezorgdheid.

Pathologieën van KNO-organen

Smaak en geur zijn sterk verwant. Hierdoor kan bij een ziekte van de KNO-organen een smaak van bloed in de mond worden waargenomen, omdat de receptorinteractie verstoord is. De oorzaak kan ook traumatisering van de slijmvliezen van de orofarynx of neus zijn, waarbij bloed in de mondholte stroomt.

Smaak van bloed bij vrouwen tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is de smaak van bloed in de mond niet ongewoon. Kortom, deze klacht verschijnt bij vrouwen in de vroege stadia en geeft aan dat het hemoglobinegehalte in het lichaam daalt. Gewoonlijk wordt de diagnose bevestigd met een reeks tests en, als er sprake is van bloedarmoede, worden een aantal medicijnen en een speciaal dieet met een hoog ijzergehalte voorgeschreven.

Naast bloedarmoede bij zwangere vrouwen kan tijdens deze moeilijke periode voor het vrouwelijk lichaam in de volgende gevallen een bloedsmaak in de mond optreden:

 • verschillende hormonale stoornissen kunnen leiden tot een verandering in smaakvoorkeuren en het verschijnen van een smaak van bloed in de mondholte na het eten van een aantal producten;
 • bij sommige vrouwen neemt het reukvermogen toe tijdens de zwangerschap, wat ook de processen van smaakwaarneming kan beïnvloeden;
 • in sommige gevallen leidt het gebruik van speciale vitamines voor zwangere vrouwen, die een specifieke smaak hebben, tot het verschijnen van een onaangenaam symptoom;
 • Veel aanstaande moeders hebben vaak een tandvleesaandoening, zoals gingivitis, die gepaard gaat met meer bloedingen, wat een bloedsmaak in de mond kan veroorzaken.
Zie ook: Duiden brandende handen en voeten en paniekaanvallen op HIV?

In de meeste gevallen verdwijnt het ongemak zodra de vrouw door het bevallingsproces gaat. Tot die tijd helpen munt- of fruitsnoepjes de onaangename nasmaak te overwinnen.

Smaak van bloed bij hoesten

De smaak van bloed in de mond kan tijdens een hoest in een persoon verschijnen. Meestal is dit een gelegenheid om serieus aandacht te besteden aan de gezondheidstoestand. Het verschijnen van een smaak van bloed in de mond tijdens een hoest, vooral als het gepaard gaat met de afscheiding van bloederig sputum, zorgt er meestal voor dat patiënten naar een dokter gaan, en terecht.

De smaak van bloed in de mond tijdens hoesten duidt op een ernstige ziekte van het ademhalingssysteem. Zo komen bijvoorbeeld vaak bronchitis, longontsteking, tuberculose en longkanker in de laatste stadia tot uiting.

In sommige gevallen kan een aanhoudende hoest bij ernstige verkoudheid leiden tot trauma aan de slijmvliezen van de mond en het verschijnen van een specifieke nasmaak, maar dit gebeurt vrij zelden. In dit geval kan het sputum ook met bloed zijn uitgestreken.

Het is belangrijk om te onthouden dat als de hoest gepaard gaat met een bloederige smaak in de mond of sputum met bloed, u onmiddellijk een arts moet raadplegen. Als u tegen de achtergrond van dergelijke symptomen uitstelt, kan een ernstig gevaar niet alleen de gezondheid van de patiënt, maar ook zijn leven bedreigen. Alleen een arts kan op betrouwbare wijze bepalen of het verschijnen van een smaak van bloed in de mondholte in dit of dat geval gevaarlijk is of niet.

Diagnose van ziekten

Een aanhoudende metaalachtige (bloederige) smaak in de mond geeft aan dat een persoon een uitgebreid onderzoek moet ondergaan naar de aanwezigheid van verschillende ziekten die een dergelijke afwijking kunnen veroorzaken. Voordat u met het onderzoek begint, moet u tijdelijk stoppen met het gebruik van medicijnen, waarvan de bijwerking een vergelijkbaar symptoom kan zijn, zodat de diagnostische resultaten het meest betrouwbaar zijn.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het verschijnen van een bloederige smaak bij hoesten. In dit geval wordt een bezoek aan de arts als verplicht beschouwd om de toestand van het ademhalingssysteem te controleren en gevaarlijke ziekten (tuberculose, kanker) in een vroeg stadium te diagnosticeren.

Wanneer er een smaak van bloed in de mondholte is, voert de patiënt eerst urine, bloed en ontlasting uit. Als er reden is om vergiftiging door toxische producten aan te nemen (de patiënt werkt bijvoorbeeld in een gespecialiseerde industrie), worden speciale onderzoeken uitgevoerd om het niveau van een bepaalde stof in het bloed te bepalen.

Smaak van bloed in de mond: behandeling

Behandeling van patiënten wordt pas voorgeschreven nadat de arts de resultaten van de onderzoeken heeft ontvangen en de diagnose is gesteld.

Als de smaak van bloed in de mond erg onhandig is, kunt u gebruik maken van de volgende tijdelijke maatregelen:

 • weigeren voedsel te eten dat in theorie onaangename smaaksensaties kan veroorzaken;
 • begin dagelijks wat zure sappen of gewoon water te drinken met een kleine hoeveelheid citroensap (alleen als gastritis of andere gastro-intestinale aandoeningen niet worden gediagnosticeerd!);
 • weiger een medicijn te gebruiken dat tot een onaangename nasmaak kan leiden en vervang het door een analoog met vergelijkbare eigenschappen;
 • begin meer voedsel te consumeren dat ijzer bevat (boekweit, lever, rood vlees, enz.);
 • spoel het tandvlees met verschillende afkooksels en speciale medicijnen, als de reden ligt in hun bloeding;
 • stop met het gebruik van een tandenborstel met harde haren;
 • zuig op pepermuntjes of kauwgom.

Als er een smaak van bloed in je mond is, moet je niet meteen naar de dokter rennen en nadenken over vreselijke ziekten.

Hoogstwaarschijnlijk moet u eerst de tandarts bezoeken en vervolgens de pasta en de gebruikelijke tandenborstel vervangen in overeenstemming met zijn aanbevelingen.

Als deze eenvoudige maatregelen niet hebben geholpen, moet u de behandelende arts bezoeken, die de nodige onderzoeken kan uitvoeren en de exacte oorzaak van de ziekte kan bepalen, en vervolgens aanbevelingen kan doen om deze te elimineren.

De smaak van bloed in de mond in de ochtend, na hoesten, rennen, constant: de oorzaken en symptomen van welke ziekten bij vrouwen en mannen? Wat veroorzaakt de smaak van bloed in de mond tijdens de zwangerschap? Hoe zich te ontdoen van de smaak van bloed in de mond: behandeling

Elke persoon voelde minstens één keer in zijn leven een onaangename, specifieke smaak van bloed in zijn mond. Meestal verschijnt het na overmatige fysieke inspanning, maar soms zijn er momenten waarop een persoon het zelfs in een rustige toestand begint te voelen.

Als u ook periodiek een soortgelijk probleem heeft, moet u dringend naar de oorzaak van het uiterlijk zoeken en er zo snel mogelijk vanaf komen. Hoe u de smaak van bloed in uw mond kunt verwijderen en ons artikel zal het u vertellen.

Oorzaken en symptomen van welke ziekten bij vrouwen en mannen?

Wat betreft de oorzaken van de smaak van bloed in de mond na hardlopen of fysieke inspanning, wordt dit probleem meestal veroorzaakt door een onjuiste ademhaling. Zoals u weet, bevat de lucht die een persoon inademt een kleine hoeveelheid ijzer.

Met het oog hierop, als een persoon niet helemaal correct ademt (door de mond), verzadigt hij de mondholte intensief met ijzerionen. Zodra hij stopt en zijn mond sluit, beginnen ze te oxideren en dit leidt tot een specifieke smaak.

Andere oorzaken van de smaak van bloed in de mond:

 • Verhoogde bloeddruk.Als een persoon problemen heeft met bloedvaten, dan spasmen ze door de zware belasting nog meer en dit veroorzaakt bloedneuzen. Merk op dat het niet expliciet hoeft te zijn. Je ziet misschien helemaal geen bloed, maar je voelt duidelijk de smaak.
 • Bronchitis, laryngitis of faryngitis.Al deze ziekten worden gekenmerkt door een krampachtige hoest, die bij verergering de bronchiën en slijmvliezen van de nasopharynx kan beschadigen, waardoor bloedingen kunnen ontstaan ​​en een bloedsmaak in de mond kan worden uitgelokt.

Wat veroorzaakt de smaak van bloed in de mond tijdens de zwangerschap

 • Zelfs een gemakkelijke zwangerschap heeft een vrij sterke belasting op het lichaam van een vrouw. Tegen deze achtergrond kan het schone geslacht problemen hebben met hematopoëse, wat de ontwikkeling van bloedarmoede zal veroorzaken. Als dit probleem erg verergert, voelt de vrouw een duidelijke smaak van bloed in haar mond.
 • Ook kan de oorzaak van het optreden van een dergelijk probleem een ​​hormonale achtergrond zijn. Sprongen in hormonen in het lichaam beïnvloeden alle systemen en organen, en hierdoor kan een zwangere vrouw problemen hebben met smaakperceptie.
 • Een andere reden voor de smaak van bloed in de mond kunnen perinatale vitamines zijn, die ijzer bevatten. Zoals de praktijk laat zien, veroorzaakt langdurig gebruik van deze vitamines een metaalachtige smaak die kenmerkend is voor het bloed.

Waarom smaakt mijn mond naar bloed als ik ijzer inneem?

Als je ijzer proeft tegen de achtergrond van het nemen van ijzerhoudende stoffen of vitaminecomplexen, dan geeft dit aan dat je ze niet helemaal correct gebruikt. In de regel treedt een dergelijk probleem op vanwege het feit dat een persoon de toegestane dosis aanzienlijk overschrijdt. Dit veroorzaakt de ophoping van ijzer in het lichaam, wat leidt tot het verschijnen van een metaalachtige smaak.

Als u een soortgelijk probleem heeft, moet u een tijdje stoppen met het gebruik van deze medicijnen en er alles aan doen om het lichaam te ontdoen van overtollig ijzer. Als je dat niet doet, zal de vieze smaak niet verdwijnen en krijg je nog ernstiger gezondheidsproblemen.

Oranje speeksel, smaak van bloed in de mond, keel, hoofdpijn: wat te doen?

Oranje speeksel geeft aan dat u een bloeding in uw mond of nasopharynx heeft, waardoor deze deze onnatuurlijke kleur krijgt.

De oorzaak van dit probleem kan problemen met het tandvlees, bloeddruk of banale sinusitis zijn.

Om van dit probleem af te komen, moet u eerst uitzoeken waardoor het is veroorzaakt en het in overeenstemming hiermee behandelen.

Dus:

 • Als de oorzaak van het verschijnen van oranje speeksel microtechinka op het tandvlees was, dan moet je, om je toestand te normaliseren, er alles aan doen om ze te laten genezen. Om dit te doen, is het nodig om uw tanden zo grondig mogelijk en 3-4 keer per dag te poetsen en uw mond te spoelen met een ontstekingsremmend en genezend effect.
 • Als er een bloeding is opgetreden als gevolg van hoge bloeddruk, dan moet u zeker medicijnen nemen om de bloeddruk te normaliseren en krampstillers die helpen de bloedvaten te ontspannen.
 • Als het bovengenoemde probleem werd veroorzaakt door sinusitis, kan niet worden afgezien van antibiotische therapie. Het zal zeker moeten worden aangevuld met het gebruik van vaatverwijdende druppels met een ontstekingsremmend effect.

Hoe zich te ontdoen van de smaak van bloed in de mond: behandeling

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, moet je, om de smaak van bloed in je mond kwijt te raken, bepalen waardoor het is ontstaan. Als u dit niet doet, maar gewoon uw mond spoelt en opfrist, zal het onaangename probleem nergens verdwijnen, maar zelfs nog erger worden.

Dus:

 • Zorg zo zorgvuldig mogelijk voor uw mondholte (zelfs als u denkt dat uw tanden en tandvlees volkomen gezond zijn). Als er een probleem optreedt, gebruik dan specifieke antimicrobiële middelen Cholisal of Elgydium.
 • Als er oranje speeksel verscheen op de achtergrond van bronchitis of faryngitis, neem dan sputumverdunnende medicijnen, bijvoorbeeld Ambroxol, en spuit ontstekingsremmende middelen (Ingalipt) in de mondholte.
 • Als er een virale of bacteriële infectie in de nasopharynx is, behandel deze dan met breedspectrumantibiotica zoals Amoxil of Moxifloxacine.

Gerelateerde berichten:

 1. Gevoelloosheid van handen en voeten: oorzaken van verlies van gevoeligheid, medicijnen en alternatieve behandelingsmethoden, preventie
 2. Welke kalmerende middelen om een ​​kind te geven als hij niet goed slaapt: een lijst met effectieve en veilige kalmerende middelen voor kinderen
 3. Hoe de bloeddruk thuis te verhogen: de meest effectieve methoden om een ​​hypotensieve crisis te verlichten
 4. Herpes type 6: symptomen en behandeling van het virus bij kinderen en volwassenen
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated: 20/03/2023

Views: 6148

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.