Soorten herpes, manifestaties op het lichaam, symptomen en behandeling - Populaire geneeskunde (2023)

Vrste herpesa, manifestacije na tijelu, simptomi i liječenje - Popularna medicina (1)

Herpes in het geval van coronavirus treedt op als gevolg van een afname van de immuniteit, maar dit symptoom kan niet als typisch voor een nieuwe infectie worden beschouwd. Deze twee ziekten hebben verschillende klinische manifestaties - herpes veroorzaakt meestal uitslag op de huid met verbranding en jeuk, en in het geval van coronavirus treft de infectie voornamelijk de longen.

Zoals veel virale ziekten, herpes encoronavirusze hebben een contactroute van infectie door de lucht, ze kunnen besmettelijk en asymptomatisch zijn. In het geval van een herpesinfectie is de ontsteking van het hersenweefsel (encefalitis) het ernstigst, en in het geval van een coronavirus zijn de complicaties van een longontsteking gevaarlijker. Acyclovir, Zovirax, Fenistil Pencivir-zalven worden gebruikt om de externe vorm van herpes te behandelen.

Stroom van pijn

HSV kan lange tijd in lichaamscellen aanwezig blijven zonder zich te manifesteren (latente periode). Het is individueel voor elke persoon. Als de immuniteit van het lichaam niet sterk genoeg is, begint het virus zich te verspreiden naar naburige cellen. Maar zelfs met een hoog niveau van infectie van het menselijk lichaam, kan herpes asymptomatisch zijn. Wanneer de immuniteit afneemt, manifesteert de ziekte zich. Herpes op het lichaam kan overal voorkomen.

Klassieke herpes omvat type 1 en 2 van de ziekte in kwestie. Afhankelijk van de locatie is de pathologie onderverdeeld in de volgende typen:

 1. HSV type 1 - veroorzaakt door herpes simplex. Dit type ziekte wordt eenvoudig blaasje genoemd.beroven. Omvat de labiale vorm (blaasjes op de lippen en op de vleugels van de neus). In de kindertijd kan herpes simplex worden overgedragen naar de mondholte, wat stomatitis veroorzaakt.
 1. HSV type 2 - dit type beïnvloedt het genitale gebied. Genitale herpes komt minder vaak voor dan labiale herpes. In het vrouwelijk lichaam wordt genitale herpes in 30% van de gevallen gecombineerd met blaren op het gezicht.
 1. Waterpokken - dit type lichamelijke ziekte wordt veroorzaakt door het varicella-zoster (gordelroos) virus. Pokken treft het lichaam van het kind vaker. De incubatietijd duurt van 7 tot 21 dagen. Wanneer de patiënt op oudere leeftijd met waterpokken wordt besmet, lijdt hij aan een ziekte die ernstiger is dan die van een kind. Door een vroegtijdige behandeling verslechtert herpes in het menselijk lichaam.
 1. Cytomegalovirus - veroorzaakt cytomegalovirusinfectie. Het heeft een lange latentietijd. De symptomen van de ziekte zijn vergelijkbaar met die van mononucleosis. Cytomegalie gaat gepaard met koorts en milde hepatitis. Herpes op de huid verschijnt alleen bij immunodeficiëntie.
 1. Epstein-Barr-virus - kan een aantal ziekten veroorzaken. Antivirale middelen tegen verschillende soorten herpes worden gebruikt voor hun behandeling. Immunodeficiëntie vereist speciaalbehandeling.

Een "verkoudheid" op de lippen is de meest voorkomende manifestatie van infectie. Bellen kunnen niet alleen op de lippen verschijnen, maar ook eromheen (in de neus of op het mondslijmvlies). Een terugkerende huiduitslag verschijnt meestal op dezelfde plaats waar de huiduitslag eerder was.

De risicogroep omvat volwassenen en kinderen die vatbaar zijn voor allergieën. In dit geval is het raadzaam om te doenanalyserenbloed, identificeer de marker. Allergische herpes op het lichaam manifesteert zich in de vorm van huiduitslag. Artsen diagnosticeren vaker latente allergische herpes, waarvan de patiënt zich niet bewust is. Antilichamen tegen HSV klasse M (IgM - een marker van primaire infectie) geven aan of er herpes in het bloed zit.

De diagnose van HSV van welk type dan ook bestaat uit een onderzoek en studie van de klachten van de patiënt. Als de herpesinfectie asymptomatisch is, schrijft de arts een volledig onderzoek van de patiënt voor. Om "labiale herpes" te diagnosticeren, heeft u het volgende nodig:

 • algemene indicatoren van immuunstatus identificeren;
 • identificeer antilichamen tegen HSV en bepaal hun aantal;
 • virologische testmethoden implementeren;
 • PCR ondergaan.

Als labiale herpes in het bloed wordt gedetecteerd, wordt een passende behandeling voorgeschreven.

Behandeling van allergische herpes

Uitgebreide behandeling begint met het corrigeren van het dagmenu en het uitsluiten van mogelijke allergenen uit de dagelijkse voeding. Zonder dit zijn de pillen zwakker en verdwijnen de symptomen van de ziekte langzamer.

Zonder antivirale therapie kan de aanval niet worden geblokkeerd. De aanbevolen behandelingskuur is 7-14 dagen, afhankelijk van medische indicaties.

 1. Bijzonder effectieve geneesmiddelen op basis van aciclovir. Dit zijn zalven, tabletten, crème Acyclovir voor oraal en uitwendig gebruik.
 2. Een ander antiviraal middel is valaciclovir en medicijnen met zijn directe inhoud (Valtrex).
 3. Het derde, meest effectieve antivirale middel is Famvir met een moderne antivirale stof in zijn samenstelling (Famciclovir).

Wat gebeurt er in het lichaam als antivirale middelen worden ingenomen? Dergelijke actieve componenten blokkeren het virus, verstoren de integriteit van de membranen, waardoor de pathogene flora sterft. De ziekte neemt af.

De wijze van toediening en dagelijkse doses antivirale middelen zijn afhankelijk van de lokalisatie van de focus van de pathologie, de leeftijd van de patiënt en medische aanbevelingen. Geef het kind bijvoorbeeld Acyclovir-tabletten (200 mg) 5-6 keer per dag. 4-7 dagen is genoeg om het pathologische proces te stoppen, het welzijn van de kleine patiënt te verbeteren.

Naast orale therapie wordt ook lokale therapie voorgeschreven - behandeling van foci van pathologie op de huid met ontstekingsremmende, antivirale en antizonische middelen. Onder de effectieve medicijnen zijn Acyclovir, Zovirax, Apis, Acyclovir-hexal. Breng dergelijke externe middelen 5 keer per dag om de 4 uur aan op de getroffen gebieden. Ga door met de behandeling gedurende een week. Jeuk en ontsteking van de huid beginnen na een paar dagen af ​​te nemen, maar de behandeling moet volledig zijn afgerond.

Belangrijk!Zelfmedicatie is strikt gecontra-indiceerd. Orale antivirale middelen hebben meer bijwerkingen dan zalven en crèmes. Dit komt door de penetratie in het lichaam en de opname van synthetische componenten in de systemische circulatie. Oppervlakkige zelfmedicatie doet niet alleen niets, maar verslechtert ook het algemene welzijn van de patiënt.

Aangezien aciclovir als een verouderd medicijn wordt beschouwd en niet altijd helpt, kiezen patiënten voor betrouwbaardere en modernere medicijnen met een antiviraal effect, bijvoorbeeld Valaciclovir (tabletten), Famciclovir (tabletten), Panavir (tabletten en zalf), Docosanol (crème), Flavozid (siroop), Proteflazid (druppels) en anderen.

Virusoverdracht en manifestatie van pathologie

Herpes op het lichaam wordt overgedragen door druppeltjes in de lucht en direct contact (kussen, geslachtsgemeenschap). Bij het gebruik van sommige huishoudelijke artikelen met een besmette persoon vindt in 90% van de gevallen infectie plaats.

Een belangrijk punt bij ziektepreventie is het naleven van hygiënevoorschriften. Humaan herpesvirus overleeft 24 uur bij kamertemperatuur en matige luchtvochtigheid. Op voorwerpen van metaal duurt HSV 2 uur.

De oorzaken van genitale herpes worden geassocieerd met onbeschermde geslachtsgemeenschap met een onbekende partner. Labiale herpes treedt op na orale seks met een partner die besmet is met het herpesvirus. Wanneer u gebruik maakt van openbare toiletten met vuile toiletten, is besmetting mogelijk. Desinfectie van toiletbrillen vernietigt het virus.

Na het vrijkomen van de "koude" uit de latente fase verschijnen symptomen die kunnen worden verward met slaapgebrek:

 • lichaamszwakte;
 • temperatuur;
 • pijnlijke pijn op plaatsen waar het virus zich heeft verspreid;
 • vermoeidheid.

Deze periode van ziekteontwikkeling duurt niet langer dan 4 dagen. De symptomen van de ziekte bij elke patiënt verschijnen afzonderlijk.

tijdens de tweede periode beginnen huiduitslag op het menselijk lichaam te verschijnen. Favoriete plaatsen voor huiduitslag zijn de lippen, het genitale gebied en de billen. Bubbels kunnen afzonderlijk of in groepen verschijnen. Ze zijn gevuld met sereuze vloeistof. Herpes op het lichaam gaat gepaard met jeuk, branderigheid en trekken. De therapie is gericht op het verlagen van de lichaamstemperatuur en het bedwelmen van het lichaam. De ernst van de ziekte hangt af van de toestand van het immuunsysteem van de patiënt en de locatie van de uitslag.

Herpes of allergieën

Ik word behandeld - Erius -10 dagen, Apis-zalf - belladonna (homio) Is er allergische herpes? Hoe de ziekte te onderdrukken? Is het mogelijk om de ziekte te behandelen als er geen exacerbatie is?
- u kunt bevestigen dat dit symptomen van herpes zijn door testen van de elementen zelf te doen

-bestanden(urticaria) is mogelijk niet gerelateerd aan een virus, bij herpes zijn de belangrijkste elementen blaren, geen blaren (er is een verschil)

- in detail over herpes:

[Links zijn alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers

]

- als het aantal terugvallen groter is dan 6 per jaar (minder dan 6 - dan kan anti-terugvaltherapie voldoende zijn) - dan kan onderdrukkende therapie geïndiceerd zijn

Wat is anti-terugvaltherapie en wat is onderdrukkende therapie?

En is er een algemeen concept van allergische herpes? Waarom val ik terug op pillen? Wat te doen als aciclovir niet helpt?

Alvast bedankt voor uw antwoord. Het is erg belangrijk voor mij, want in ons kleine provinciestadje zijn er niet zulke experts die al mijn vragen kunnen beantwoorden.

- het oog van elke specialist is geen microscoop

- onderdrukkende therapie wordt voorgeschreven met een van de bovengenoemde medicijnen, als het aantal recidieven hoger is dan 6 per jaar, wordt het medicijn elke dag ingenomen, precies dit type behandeling heeft tot doel het aantal recidieven te verminderen (effectiviteit wordt beoordeeld na jaren van erkenning)

Wij adviseren: Allergie voor snoep bij kinderen

- anti-terugvaltherapie is een behandeling die niet gericht is op het verminderen van het aantal terugvallen per jaar, het hoofddoel is het verlichten van de symptomen en het verkorten van de tijd van manifestatie

- d.w.z. aciclovir wordt bijvoorbeeld driemaal daags 400 mg ingenomen om de 8 uur gedurende 5 dagen, uiterlijk 48 uur na het begin van de behandeling, er is een gevoel van behandeling

– d.w.z. als u bent begonnen met de behandeling met aciclovir in het bovenstaande, b.v. varianten, noodzakelijkerwijs uiterlijk binnen 48 uur (anders is de effectiviteit aanzienlijk lager en gaat het punt van inname verloren), het belangrijkste doel is om het klinische beloop van herpes te verlichten, omdat veel patiënten de symptomen ongemakkelijk verdragen

- als er geen verwacht effect van aciclovir is, is dit een andere reden om de diagnose betrouwbaar te bevestigen, d.w.z. in geval van terugval, zoek virus-DNA uit de uitslag (het type virus wordt tegelijkertijd bepaald), d.w.z. het feit van herpes is vastgesteld

- uiteraard treedt ook resistentie op tegen antivirale middelen (het innemen van uitwendige vormen in plaats van een kuur aclovir in tabletten speelt hierbij niet de minste rol), dan is overstappen op valaciclovir of famvir mogelijk

Waar moet ik heen met mijn ziekte?

Methoden van therapie bij volwassenen

Mensen denken dat herpes bij volwassenen een eenvoudige ziekte is om voor onderzoek naar de dokter te gaan. Met uitslag over het hele lichaam, jeuk en koorts, vinden ze behandelingsmethoden en voeren ze thuis therapie uit. Maar elk type herpes vereist een speciaal soort behandeling, voorgeschreven door een specialist. De therapiemethoden en de duur ervan zijn rechtstreeks afhankelijk van de leeftijd van de patiënt, de mate van de ziekte en de plaats van infectie.

In eerste instantie wordt aanbevolen om antivirale middelen te nemen die gericht zijn op het verwijderen van de "koude" infectie van de lokalisatie van de uitslag. Artsen raden vaak het gebruik van Aciclovir-crème aan. Dit medicijn is inactief totdat het doordringt in de geïnfecteerde cellen van het lichaam. Het is gecontra-indiceerd voor gebruik tijdens de zwangerschapzwangerschap, borstvoeding, kinderen jonger dan 3 jaar en gevoelig voor werkzame stoffen. Bijwerkingen in de vorm van verbranding op de plaats van geneesmiddeltoepassing, droge huid en allergische reacties zijn mogelijk.

In het geval van terugkerende huiduitslag over het hele lichaam, zijn lokale geneesmiddelen voor behandeling niet altijd effectief, omdat de bacteriën op deze locatie resistentie tegen de werkzame stoffen hebben ontwikkeld. In dit geval kunnen artsen tabletten voorschrijven. Ze worden systematisch ingenomen, zonder onderbreking van de behandeling.

In ernstige gevallen van de ziekte wordt Herpes simplex-Nozod-Inyel ingenomen. Dit geneesmiddel is gemaakt van het Herpes simplex-virus. De oplossing voor injectie is geïndiceerd voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. Het medicijn heeft een drainerend, ontgiftend en immunomodulerend effect. Indicaties voor het gebruik van Herpes simplex-Nozod-Injel:

 • herhaling van chronische herpes van elk type en locatie;
 • HSV-achtige huiduitslag;
 • besmettelijke ziekte vergezeld van herpes;
 • pijn na gordelroostherapie.

Er zijn geen medicijnen die HSV in het menselijk lichaam volledig vernietigen. Alle medicijnen verlichten alleen de symptomen. Als herpes voor de eerste keer wordt gediagnosticeerd, kan het in een latente toestand terechtkomen en in het lichaam blijven tot de volgende verzwakking van het immuunsysteem.

Allergische ziekten: bronchiale astma, seizoensgebonden allergieën, hooikoorts

Bron: //transfer-factors.ru/allergicheskie-zabolevaniya.htm

Allergieën maken veel mensen ongerust. Vooral die met kleine kinderen. Allergoloog-immunoloog met jarenlange werkervaring, kandidaat medische wetenschappen Aryaeva M.M. deelt zijn ervaring met het observeren van allergieën.

Allergie statistieken.

Heeft u of uw kind ooit een allergieprobleem gehad? Of je vrienden, familie en vrienden. Nu dit probleem, bij 2 op de 3 kinderen jonger dan een jaar.

Toen ik begon te werken als allergoloog, specialiseerde ik me in 2002, toen zagen de statistieken volgens de Wereldgezondheidsorganisatie er iets anders uit dan nu.

Toen zeiden ze dat een allergische reactie, bij iedereen, ooit, op wat dan ook, wordt waargenomen bij elke 9e persoon. Het was in 2002.

In 2005, op het internationale congres in Moskou, waren de cijfers al anders. Allergische reacties werden waargenomen bij elke vijfde persoon. In het 5e jaar klonken de statistieken alsof elke derde persoon allergische reacties ervoer.

En vandaag zijn de statistieken zodanig dat 2 op de 3 mensen op aarde ergens allergisch voor reageren.

Wanneer deze allergische reacties van tijd tot tijd sneeuwballen, leiden deze symptomen uiteindelijk tot een diagnose.

Statistieken van bronchiale astma

En deze symptomen zullen blijven groeien en groeien. Allergische reacties omvatten ook manifestaties als bronchiale astma.

En vandaag zijn de statistieken over bronchiale astma erg deprimerend. Kinderartsen zullen niet toestaan ​​dat ik lieg dat het bronchospasmesyndroom bij elk 5e kind voorkomt.

En je merkt dat in het koude seizoen vaak zieke kinderen bijna allemaal het bronchospasmesyndroom hebben.

Seizoensgebonden allergieën of hooikoorts

Er is ook zo'n niet erg prettige foto, relevantbij mensen met een allergie - dit is seizoensgebonden allergie of hooikoorts

. Allergologen werken in een polikliniek en mogen van mei tot oktober nooit op vakantie gaan.

Verschillende exacerbaties beginnen: op boompollen, weidegraspollen, onkruidpollen. En de meest voorkomende reactie is alsem. Deze statistiek is erg interessant.

Ik stel vaak graag vragen, waarom is dat?

Om als arts te kunnen werken, doorloopt een specialist in Rusland elke 5 jaar een certificering voor een vervolgopleiding. Om dit te doen, gebruiken mensen statistieken. Toen ik voor deze certificering slaagde, moest ik de afgelopen 10 jaar statistieken maken. In 2004 verdedigde ik de kwalificatiecategorie allergoloog-immunoloog.

En ik deed de statistieken van de laatste 10 jaar vanaf 1992. In die tijd werkte ze in een kliniek die gespecialiseerd was in zowel volwassenen als kinderen. En ik nam 50% van de volwassen bevolking, 50% van de kinderen.

Dat wil zeggen, ik kon de veranderingen vanaf de geboorte tot op hoge leeftijd waarnemen. Het was een geweldige ervaring omdat het voor mij erg handig was om te vergelijken.

Dienovereenkomstig deed ik statistiek voor zowel kinderpathologie als volwassenen.

En dan heb ik natuurlijk alles op een rijtje gezet.

En het bleek dat ziekten, bijvoorbeeld atopische dermatitis, van 1992-1995 tot 2002 met 19 keer toenamen. Dat wil zeggen, de incidentie van atopische dermatitis is met 1900% toegenomen.

En toen was er niet zo'n sterke stijging. Waarom vond deze sprong plaats? En bleef op zo'n hoog niveau.

De reden voor de toename van allergische aandoeningen

Ik begon door de artikelen te kijken, wat zo'n scherpe sprong kon veroorzaken. Dit is eten. De aard van het dieet van de bevolking is drastisch veranderd.

Toen we in de Sovjet-Unie "achter het IJzeren Gordijn" woonden, hadden we niet zo'n verscheidenheid aan voedsel, zo'n aantal worstjes, zoetwaren, er waren geen halffabrikaten, zo'n grote hoeveelheid ingeblikt voedsel.

Alles wordt bereid met verse ingrediënten. Verhoogde consumptie van gefrituurd voedsel. vanwege de kwaliteit van de olie.

Eten was toen gezonder.

Omdat iedereen gekookt, gebakken voedsel at. Toen westerse producten werden vervoerd, brachten ze geraffineerde, geurloze plantaardige olie die eindeloos kon worden gebakken. En mensen begonnen eten te bakken.

Het blijkt dat zonnebloemantigeen*, alsemantigeen en ambrosia-antigeen hetzelfde zijn voor ons immuunsysteem. Toen mensen veel zonnebloemolie gingen eten, begon een verhoogde sensibilisatie (overgevoeligheid) voor Asteraceae-antigenen.

Alsem, zonnebloem en ambrosia behoren tot de Compositae-familie. En deze hooikoorts** is omhooggeschoten. Atopische dermatitis, vergelijkbaar. Bovendien begonnen ze voedsel te eten op basis van transgene vetten - chips, zoetwaren, mayonaise, enz.

Definitie van het woord "allergie"

Allergie - (tweede Grieks.allos

- ander, anders, buitenaards +
ergo
- invloed) - afwijking in de normale werking van het immuunsysteem, wat zich uit in een verhoogde gevoeligheid van het immuunsysteem van het lichaam voor herhaalde blootstelling aan het allergeen.

De reactie van het lichaam begint, tot aan de reactie op zijn eigen weefsels. Allergie is gebaseerd op een gemodificeerde immuunrespons die optreedt als schade aan het eigen weefsel. Wanneer irriterende stoffen herhaaldelijk het lichaam binnendringen, begint het speciale eiwitten te produceren - antilichamen, waarvan er verschillende soorten zijn. M, G en ik.

Immunoglobulinen M zijn grote, kortlevende antilichamen, gemaakt van antigenen die onlangs het lichaam zijn binnengedrongen en die door het immuunsysteem als schadelijk worden beschouwd.

Immunoglobulinen G zijn minder agressieve levende antilichamen en worden in grote hoeveelheden geproduceerd.

Immunoglobulinen I - geproduceerd door parasieten. Dit zijn antilichamen die lange tijd door het lichaam circuleren.

Lichaamsparasieten omvatten niet alleen wormen, hoewel er dergelijke parasieten zijn, leven ze er ongeveer 50 jaar in als ze eenmaal het lichaam zijn binnengekomen.

En immuniteit ontwikkelt zich hiervoor niet, immuniteit ontwikkelt zich niet voor herinfectie, en bij herhaalde schade tellen ze op en blijven ze in het lichaam leven.

Tegen bijvoorbeeld wormen maakt het lichaam immunoglobuline I aan. Deze immunoglobulinen worden door alle mensen met een allergie aangemaakt en worden beschouwd als veilige antistoffen.

Het immuunsysteem ziet transgene vetten als parasieten

Het immuunsysteem ziet transgene vetten die het lichaam binnenkomen als parasieten, en wanneer ze het lichaam binnenkomen, begint het immuunsysteem deze antilichamen te produceren om dergelijke parasieten te bestrijden.

Symptomen verschijnen bij mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld alsem of ambrosia, op een zodanige manier dat transgene vetten systematisch het lichaam binnenkomen en het lichaam weer binnenkomen, bijvoorbeeld alsemstuifmeel hoopt zich daarin op via het slijmvlies en allergische reacties treden op zoals zoals lekkage uit de neus, tranen, jeuk, niezen, etc.

Het verband tussen herpesvirusinfecties en allergieën

Ik ontmoette Dr. Bokova A.G., hij is een geweldige dokter voor herpesvirusinfecties. Op de een of andere manier kwam hij naar me toe en zei: waarom werk je niet aan het verband tussen herpesvirusinfecties en allergieën. Eerst begreep ik niet hoe het was aangesloten, en toen A.G.

, vertelde hij me, maar kijk, dit zijn parasieten, omdat het immuunsysteem er antilichamen tegen aanmaakt - immunoglobulinen I. Inderdaad. Niemand heeft het ooit gekoppeld. Slechts in een paar landen is het onderzocht, maar door een minimaal aantal artsen, en dat heel oppervlakkig.

Wij adviseren: Wat is een vernevelaar en wat wordt ermee behandeld

Ziekteontwikkeling bij kinderen

Kinderherpes op de huid verspreidt zich zoals bij volwassenen. Bacteriën worden meestal overgedragen door ouders of door geïnfecteerde kinderen. Het organisme van een kind wordt gekenmerkt door herpes type 1. Tijdens het geven van borstvoeding zijn kinderen immuun voor hun moeder, dus worden ze zelden ziek van het virus. In de periode van 3 tot 4 jaar zijn ze vatbaarder voor ziekten. Op de leeftijd van 5-6 jaar ontwikkelt 60-80% van de kinderen antilichamen tegen de infectie.

Herpes type 1 bij kinderen wordt gekenmerkt door algemene zwakte, soms gepaard gaande met koorts. Genitale herpes wordt overgedragen van de moeder tijdens de bevalling. Het is moeilijker dan bij volwassenen. Het manifesteert zich in de vorm van keelpijn en ernstige schade aan het mondslijmvlies (herpetische stomatitis). Waterpokken (type 3) veroorzaakt waterpokken bij kinderen. Soms kan waterpokken zich manifesteren als ringworm.

Cytomegalovirus-infectie komt vaak voor bij kinderen. Besmetting vindt plaats door contact met een besmette persoon of in de baarmoeder. Congenitale herpes wordt overgedragen via urine, bloed, speeksel. Het stroomt zonder uitgesproken symptomen. Het lijkt op mononucleosis.

Koud op de lippen - de meest voorkomende variant en de symptomen ervan

De zweer op de lippen blijft verschijnen in de winter bij mijn moeder. Theoretisch zou ik het ook moeten hebben, maar hoogstwaarschijnlijk staat mijn sterke immuniteit niet toe dat de ziekte zich manifesteert.

Het is niet moeilijk om zo'n wond op te merken, de belangrijkste tekenen bij kinderen en volwassenen zijn hetzelfde, maar het ziet er zo uit:

 1. Aanvankelijk begint de plaats waar de uitslag later zal verschijnen, te storen met een licht ongemak. Het jeukt, zwelt op, kan wit of rood worden. Mijn moeder voelt altijd een branderig en tintelend gevoel voordat de zweer verschijnt. Dergelijke (type 1) herpes kan zich op elk deel van de huid in het gebied van de lippen bevinden, en bij immuungecompromitteerde kinderen springt het soms in de ogen en zelfs in de neus.
 2. Een dag na het eerste ongemak wordt het beschadigde gebied rood. De jeuk neemt aanzienlijk toe, het kan voelen alsof de lippen ergens door zijn verbrand.
 3. Een paar uur later verschijnen kleine puistjes-blaren, kenmerkend voor herpes, op de lippen of in de buurt ervan. Hun inhoud is transparant, ze voelen dik aan, ze branden een beetje en jeuken veel.
 4. Na een dag of twee wordt de uitslag troebel, gevuld met een gelige inhoud en wordt deze duidelijker zichtbaar. Het voelt alsof het aan het etteren is en op het punt staat open te breken.
 5. Op dezelfde of om de andere dag gaat de uitslag vanzelf open. Tegelijkertijd verschijnt er een aanhoudende zweer op zijn plaats, die erg jeukt en brandt. Het geneest lange tijd niet, het lekt constant, raakt ontstoken.
 6. Na een paar dagen verschijnt er een korst op de wond - een natuurlijke beschermende substantie die op absoluut alle wonden verschijnt. Het mag in geen geval worden afgescheurd! De schors valt er binnen 3-4 dagen vanzelf af.

Het bovenstaande beschrijft de zichtbare tekenen van infectie die met het blote oog te zien zijn. Daarnaast kan een persoon systemische symptomen ervaren die gemakkelijk kunnen worden toegeschreven aan verkoudheid of eenvoudige vermoeidheid. Deze tekens zijn onder meer:

 • koorts (bij de meeste van mijn patiënten stijgt de temperatuur zoveel mogelijk tot 37 graden);
 • misselijkheid en duizeligheid (evenals andere symptomen van intoxicatie);
 • zwakte, zelfs overdag, wanneer u wakker lijkt te moeten zijn;
 • milde keelpijn (dit is geen verplicht symptoom, mijn moeder heeft het in ieder geval nooit gehad).

Zo ziet klassieke herpes eruit, die trouwens 90% van de bevolking van onze planeet infecteert. Waarom verschijnt het niet voor iedereen?

Omdat we verschillende organismen en beschermende functies van het immuunsysteem hebben. De activering van herpes vereist een verzwakt immuunsysteem, dat kan worden geactiveerd door: stress, verkoudheid, onderkoeling en meer.

Weet je dat herpes niet alleen op de lippen kan voorkomen? Seksueel vergelijkbare infectie in het intieme gebied is ook niet ongewoon. Wil je weten hoe ze eruit ziet?

Complicaties van "koud"

Met de ontwikkeling van de herpesziekte in de kindertijd zijn complicaties in de vorm van pathologieën van het zenuwstelsel en andere organen mogelijk. De ogen, oren, neus en keel zijn het meest aangetast. Met de complicatie van de toestand van het cardiovasculaire systeem kan atherosclerose ontstaan. Wanneer het centrale zenuwstelsel faalt, worden de zenuwplexussen aangetast. Herpes wordt in verband gebracht met de ontwikkeling van schizofrenie en depressie. Het is mogelijk om de vruchtbaarheid in de toekomst te verminderen.

Bij een vroegtijdige behandeling van het herpesvirus kunnen complicaties optreden. Genitale herpes leidt tot het verschijnen van scheuren in het rectum, herpetischcystitisen urethritis, tot prostatitis bij mannen. Als een persoon op volwassen leeftijd waterpokken krijgt, is tegen deze achtergrond een ernstige verslechtering van de gezondheid mogelijk. Misschien de ontwikkeling van myocarditis (myocardiale schade).

Cytomegalovirus-infectie leidt tot schadeinterne organenbij personen met immunodeficiënties. In bijzonder moeilijke omstandigheden kan de patiënt overlijden. Tijdens ziekten veroorzaakt door het Epstein-Barr-virus kunnen goedaardige en kwaadaardige tumoren verschijnen.

Allergische herpes en zwangerschap

Bubbel osipiwanneer u een foetus draagt ​​- een gevaarlijke toestand die niet kan worden genegeerd. Een allergische uitslag schept gunstige omstandigheden voor het kind om na de geboorte een neiging tot allergieën te hebben. Zo'n allergofoon is niet goed voor het organisme van het kind, en zelfs op volwassen leeftijd wordt het een voorwaarde voor het verergeren van meer ernstige ziekten.

Infectieuze uitslag tijdens de zwangerschap zit vol met mutaties en genetische aandoeningen van de foetus in de prenatale periode. Een kind kan geboren worden met ongeneeslijke ziekten, uitwendige misvormingen, uitgebreide pathologieën. Waterpokken, mazelen en rubella zijn vooral gevaarlijk bij het dragen van een foetus. Na het diagnosticeren van een van de diagnoses, raden artsen de aanstaande moeder aan om een ​​abortus te ondergaan in plaats van een ziek kind te baren.

Om dergelijke complicaties te voorkomen, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zelfs bij het plannen van een zwangerschap. Naast het versterken van de immuniteit met openbaar beschikbare methoden, is routinematige vaccinatie niet overbodig. Aangezien herpesinfectie per type verschilt, moet de kwestie van preventieve vaccinaties individueel worden besproken met de gynaecoloog die de zwangerschap beheert.

Ziektepreventie

Preventie van herpes is persoonlijke hygiëne. Het is belangrijk dat je alleen je eigen spullen in huis gebruikt. Meisjes mogen geen cosmetica van andere mensen gebruiken, vooral geen lippenstift en lipgloss. Om het immuunsysteem te versterken, moet u goed eten en het vitaminegehalte in het lichaam controleren. Tijdens epidemieën is het de moeite waard om antivirale middelen te gebruiken voor de slijmvliezen van neus en mond. Onderkoeling kan ook herpes veroorzaken.

Condooms moeten worden gebruikt tijdens geslachtsgemeenschap met een nieuwe partner. Beschermt 98% van genitale ziekten. Overdracht van herpes kan ook plaatsvinden via delen van de huid die niet worden beschermd door een condoom met microscheurtjes en beschadigingen.

Antiseptica helpen het oppervlak van de toiletbril te desinfecteren wanneer u een openbaar toilet gebruikt. Ook is het mogelijk om de huid van de handen te desinfecteren met een antiseptisch middel in contact met deurklinken, leuningen in het openbaar vervoer, geld en andere veelgebruikte voorwerpen.

Als u verkouden bent op uw lippen, mag u uw ogen niet met uw handen aanraken, omdat er een infectie van het slijmvlies van de oogbol kan ontstaan.

Het is belangrijk om geen contactlenzen te dragen tijdens de infectie. Raak geïnfecteerde huidgebieden niet aan en krab er niet aan. Anders kunt u een nieuwe infectie introduceren of de ziekte verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Primaire virusinfectie als een van de belangrijkste oorzaken van verkoudheid op de lippen

Nadat het het lichaam is binnengegaan, dringt het virale deeltje door in de eerste daarvoor geschikte cel. Meestal is zo'n cel een cel van het epitheel van de nasopharynx of het slijmvlies van de mondholte. In de cel neemt het virale deeltje zijn genetische informatie mee naar de kern en zorgt er zo voor dat de cel steeds meer virions produceert.

Uiteindelijk, na ongeveer 5-6 dagen, bereiken sommige deeltjes de zenuwcelprocessen via het bloed. Het verslaan van zenuwcellen vindt plaats volgens hetzelfde scenario als iedereen, maar als de cellen van het epitheelweefsel voortdurend afsterven en worden vervangen door nieuwe, dan produceren de zenuwcellen, wanneer ze geïnfecteerd zijn, tijdens hun leven virusdeeltjes, en daarom tijdens de levensduur van het hele organisme.

De eerste keer dat ze echter in de bloedbaan terechtkomen, worden virale deeltjes herkend door de speciale beschermende cellen van het lichaam - T-lymfocyten, die het proces starten van het produceren van antilichamen tegen het herpesvirus in het lichaam. Deze antilichamen worden ook wel immunoglobulinen (Ig) genoemd. Wanneer ze een viraal deeltje ontmoeten, binden ze zich eraan, blokkeren de beweging ervan, en wanneer ze een macrofaagcel ontmoeten, absorbeert het ze samen, breken ze uiteen in afzonderlijke componenten en houden ze op te bestaan.

Na een week of twee wordt de hoeveelheid immunoglobuline voldoende om de infectie effectief onder controle te houden, en de uitwendige manifestaties ervan worden geleidelijk zwakker.

In de toekomst zullen er altijd voldoende antistoffen tegen het virus in het bloed aanwezig zijn. Wanneer de immuniteit echter verzwakt, kan hun aantal afnemen, en zullen virale deeltjes die periodiek door zenuwcellen in de bloedbaan worden vrijgegeven, de kans krijgen om verschillende weefsels opnieuw te beschadigen. Dit is hoe de terugval van herpes begint.

Wij adviseren: Symptomen en behandeling van genitale herpes

Het is belangrijk dat herpes simplex zich het meest actief voortplant in de cellen van het slijmvlies, en daarom snelt het, nadat het in de bloedbaan is gekomen, precies daarheen waar het het lichaam binnenkwam. Dienovereenkomstig, als de primaire infectie zich manifesteerde door uitslag op de lippen, zullen daar blaasjes verschijnen met een terugval.

Bij een voldoende groot aantal mensen (tot 40%) komen de symptomen na de eerste huiduitslag nooit meer terug in hun leven. Dit wordt op verschillende manieren verklaard: bij sommigen is het immuunsysteem sterk genoeg, bij anderen heeft het virus zelf geen tijd om zich in voldoende zenuwcellen te nestelen en bij sommigen verloopt zelfs de terugval asymptomatisch.

Daarom, als een persoon verkouden is op de lippen, ligt de reden meestal in de primaire infectie. Herkenning is heel eenvoudig: als de symptomen van de ziekte nog nooit eerder bij een persoon zijn gezien, bestond de ziekte zelf niet.

Bij een primaire infectie manifesteert labiale herpes zich meestal duidelijker dan bij een terugval: het aangetaste deel van de huid is groter, de blaasjes zelf zijn meer verzadigd en talrijk en de pijn is sterker. Het komt echter voor dat zelfs bij een primaire infectie geen symptomen optreden. Maar dit zijn zeer zeldzame gevallen.

https://www.youtube.com/watch?v=IAZKJslFphs

Herpesinfectie en het ontstaan ​​van een primaire infectie komt vrij veel voor in de samenleving. Dit gebeurt in de volgende gevallen:

 • met direct fysiek contact: kussen, handen schudden, seks, in zeldzame gevallen - bij het geven van borstvoeding aan een kind;
 • bij overtreding van hygiëneregels: eet van gedeelde gerechten, gebruik gedeelde kleding en huishoudelijke artikelen;
 • bij niezen en hoesten met druppeltjes in de lucht;
 • tijdens de bevalling of zwangerschap.

In het laatste geval heeft het kind geen verkoudheid op de lippen, maar kunnen er ernstigere gevolgen van de infectie ontstaan.

Alle andere infectiesituaties kunnen voorkomen bij mensen van alle leeftijden en in alle sociale omstandigheden.

De kou op de lippen staat er echter ook om bekend een goed gedefinieerde seizoensgebondenheid van zijn manifestaties te hebben.

Kan een allergie overgaan in een verkoudheid?

Allergie is een pathologische aandoening die gepaard gaat met ontstekingen en verstoorde immuunmechanismen, waartegen het lichaam gevoeliger wordt voor infecties en de kans op verkoudheid toeneemt. Ook, en omgekeerd, heeft een allergische persoon die verkouden is veel meer kans op een nieuwe verergering van de allergie bij verkoudheid.

Een andere optie: de aanwezigheid van overgevoeligheid voor stoffen die worden aangetroffen in koude medicijnen. Zo is er soms bijvoorbeeld een allergie voor koude poeders.

Bij de behandeling van verkoudheid op de achtergrond van allergieën is het belangrijk om geen toevlucht te nemen tot verschillende kruidenafkooksels en tincturen, preparaten die honing bevatten, omdat ze, ondanks hun natuurlijke oorsprong, potentiële allergenen zijn.

De voorkeur moet ook worden gegeven aan de eenvoudigste vormen van medicijnafgifte, die zo min mogelijk zoetstoffen, kleuren of aroma's bevatten, wat belangrijk is om te onthouden bij de behandeling van verkoudheid bij een kind met allergieën, omdat er vaak veel hulpstoffen worden toegevoegd aan kinderpreparaten .

De juiste keuze zou het gebruik van antihistaminica zijn, omdat ze tegelijkertijd de ontwikkeling van allergieën remmen en ontstekingen, antivirale middelen (in de eerste dagen van de ziekte) verminderen. Er zijn andere verkoudheidsremedies voor allergieën, bijvoorbeeld: decongestiva, lokale steroïden, NSAID's.

Het testen van koude allergenen wordt meestal niet gedaan. In sommige gevallen schrijft de arts een dergelijke analyse voor om de aanwezigheid van een allergische component in de ziekte uit te sluiten.

Het overheersende symptoom van verkoudheid is misschien pijn. Of het nu in het hoofd is, in de ogen of in de keel, pijn in de botten, etc. Ik wil gaan liggen, mijn ogen sluiten in stilte en duisternis en in slaap vallen. De centrale "speler" van allergieën is jeuk. Ogen, neus, keel jeuk, ze laten ze nergens anders aan denken.

In principe is het niet moeilijk om een ​​verkoudheid van een allergie te onderscheiden. Het belangrijkste is om het uiterlijk van de een op de achtergrond van de ander niet te missen. Dit is belangrijk om vertraging in de behandeling en verslechtering van het welzijn te voorkomen.

Het blijkt dat misschien wel het meest opvallende voorbeeld van een dergelijke infectie het cytomegalovirus is. Ik moet vaak aan vrienden en patiënten uitleggen wat het is.

Dit is een onschuldige infectie voor volwassenen en een zeer gevaarlijke infectie voor pasgeborenen, die vaak optreedt zonder symptomen of onmiddellijk overgaat in een gecompliceerde vorm (dit gebeurt bij pasgeborenen met intra-uteriene infectie).

Als u meer wilt weten over het cytomegalovirus, wees dan niet lui en lees de afzonderlijke artikelen over dit onderwerp op deze pagina.

Gewone herpes, bijvoorbeeld dezelfde labiale, kan ook asymptomatisch worden. Hoe, vraag je? Feit is dat na de eerste uitbraak antilichamen in het lichaam worden aangemaakt - speciale beschermende deeltjes die het reproductieproces van het virus onderdrukken.

Herpesvirussen blijven levenslang bij de drager, het is volkomen onmogelijk om van zo'n infectie te herstellen. Maar als de immuniteit sterk en stabiel is, kan de infectie zich niet door het lichaam verspreiden en snel in een passieve toestand vervallen.

Ik kan niet voor iedereen spreken, maar de wond van mijn moeder wordt erger in de winter, wanneer het gebrek aan vitamines in het lichaam begint. Ik heb ook gemerkt dat herpes bij mijn andere patiënten erger wordt:

 • in de zomer, wanneer allergene planten bloeien;
 • net voor de zomer, wanneer het gebrek aan vitamines in het lichaam maximaal wordt;
 • na beweging of zware stress;
 • tijdens de zwangerschap (de immuniteit is om natuurlijke redenen verminderd om de ontwikkeling van de foetus niet te verstoren).

Er wordt aangenomen dat het normale aantal recidieven van de bovengenoemde ziekte niet hoger mag zijn dan 5 per jaar. Komt de zweer vaker voor, dan is er iets mis met het immuunsysteem, namelijk dat het te zwak is. In dit geval moet de herpesinfectie worden behandeld.

De belangrijkste oorzaken van onaangename zweren

In de meeste gevallen verschijnt herpes op de lippen juist in het koude seizoen. Sommigen geloven zelfs dat het optreden van "koud op de lippen" precies verband houdt met lage temperaturen. Dit is gedeeltelijk waar.

Recidieven van de ziekte komen het vaakst voor bij koud weer. Dit is echter niet te wijten aan onderkoeling van de lippen, maar aan de verzwakking van het immuunsysteem, wat om de volgende redenen optreedt:

 • vermindering van de hoeveelheid vers fruit, groenten en bessen in de voeding, en dus het risico op het ontwikkelen van hypovitaminose, en vooral het gebrek aan vitamine A, C en E, belangrijke natuurlijke immunomodulatoren;
 • frequente griep en acute luchtweginfecties;
 • directe onderkoeling van het hele organisme;
 • gebrek aan beweging en frisse lucht.

Elk van deze redenen afzonderlijk kan een trigger zijn voor de reactivering van het virus, en wanneer ze samenvallen, verhogen ze het risico op huiduitslag.

Een zekere toename van de herhalingsfrequentie wordt ook opgemerkt in het midden van de zomer, wanneer veel mensen met allergieën last krijgen van verschillende irriterende factoren. Allergieën vormen ook een zware belasting voor het immuunsysteem, en een virus dat in het lichaam aanhoudt, kan daarvan profiteren.

Allergieën zijn het meest voorkomende probleem bij zieke kinderen

Het is absoluut niet nodig om zonder uitzondering voor iedereen een immunogram te maken. Allergieën worden het vaakst onderzocht, omdat de meeste processen bij vaak zieke kinderen het gevolg zijn van de aanwezigheid van een achtergrondvorm van allergie. Waarom? Het maakt het slijmvlies kwetsbaar, aantrekkelijk voor bacteriën en virussen. Maar dit is een secundair proces. Het blijkt dat ze het gevolg al behandelen. Ik kan niet genezen, want het blijft de voedingsbodem voor ziekten. Door alleen met allergieën te werken, verminderen we het aantal SARS.

Vrste herpesa, manifestacije na tijelu, simptomi i liječenje - Popularna medicina (2)

Ouders denken het minst aan allergieën, maar ze komen het meest voor.

Er zijn tegenwoordig meer allergieën. Wat is de reden?

- Ouders denken het minst aan allergieën, maar het komt het meest voor. Allergieën komen tegenwoordig vaker voor als gevolg van onvoldoende immuniteitsbelasting, door de mens veroorzaakte vervuiling. We moeten onze mentaliteit veranderen. Je moet je laten vaccineren, naar de tuin gaan, ziektes rustiger behandelen, goed eten, het immuunsysteem de kans geven om te werken.

Tekenen van genitale herpes: wat zijn het en waar moet u op letten?

Ik zal je eerlijk zeggen dat de seksuele vorm van herpes praktisch niet verschilt van de vorige. Het enige verschil is dat de uitslag niet op de lippen verschijnt, maar in het intieme gebied:

 • bij mannen - op de penis, meestal op het hoofd of in de buurt ervan, evenals op het scrotum of in het perineum (bij homoseksuelen, vaak rond de anus);
 • bij vrouwen - op de lippen, het schaambeen, de binnenkant van de dijen, rond de anus en zelfs in de vagina.

Algemeen wordt aangenomen dat de symptomen van een herpesinfectie zich ontwikkelen waar de geïnfecteerde vloeistof is binnengedrongen. Elke biologische vloeistof van een persoon is geïnfecteerd. Dit is sperma en speeksel en vaginale afscheiding en natuurlijk bloed.

Een uitslag op de slijmvliezen verdient speciale aandacht. In tegenstelling tot huiduitslag vormt een dergelijke uitslag geen korst vanwege de eigenschappen van dit weefsel.

Het verandert gewoon in een wond en geneest niet lang. En als u de hygiëne niet volgt, kan herpes gepaard gaan met een bacteriële infectie, waardoor de wond zich vult met pus en erg ontstoken raakt.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 26/04/2023

Views: 5858

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.